Mathilda prisas för barnförening i Bergsjön

Hon ville göra något roligt för barnen i Bergsjön, där hon tidigare arbetat som lärare. I lördags mottog Matilda Käll Frisk ett stipendium på 5000 kronor från Erikshjälpen för initiativet Unga äventyrare.

  • Publicerad 15:00, 1 maj 2018

Hon såg i barnens skoldagböcker att det var många som mest satt hemma och tittade på Ipad eller spelade data på helgerna.

Därför bestämde sig Matilda Käll Frisk för att ta initiativet till att starta föreningen Unga äventyrare, som hon startade i början av året tillsammans med sin sambo David Näsvall, även han lärare.

– Tanken är att barnen ska få prova på olika aktiviteter som klättring, skridskoåkning, och fiske, men främst få möjlighet att utforska sitt närområde och vara ute i skogen.

Nu prisas hon för sitt engagemang av secondhandkedjan Erikshjälpen och i samband med Eriksdagen i lördags fick hon ta emot ett stipendium på 5000 kronor.

Vill utöka föreningen

Barnen ska själva få vara med och bestämma vad pengarna ska användas till.

– Det kan bli en övernattning någonstans till hösten eller kanske en barnmusikal på Göteborgsoperan, vi får se.

Hittills har de riktat sig mot två andraklasser på Bergsjöskolan där de haft sammanlagt 25 barn anmälda.

– Målet är att med tiden utöka verksamheten och även inkludera fler åldersgrupper. Det beror också på om vi kan få fler volontärer. Idag har vi ett tiotal och söker hela tiden fler, säger Matilda Käll Frisk.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39