Mathilda prisas för barnförening i Bergsjön

Hon ville göra något roligt för barnen i Bergsjön, där hon tidigare arbetat som lärare. I lördags mottog Matilda Käll Frisk ett stipendium på 5000 kronor från Erikshjälpen för initiativet Unga äventyrare.

  • Publicerad 15:00, 1 maj 2018

Hon såg i barnens skoldagböcker att det var många som mest satt hemma och tittade på Ipad eller spelade data på helgerna.

Därför bestämde sig Matilda Käll Frisk för att ta initiativet till att starta föreningen Unga äventyrare, som hon startade i början av året tillsammans med sin sambo David Näsvall, även han lärare.

– Tanken är att barnen ska få prova på olika aktiviteter som klättring, skridskoåkning, och fiske, men främst få möjlighet att utforska sitt närområde och vara ute i skogen.

Nu prisas hon för sitt engagemang av secondhandkedjan Erikshjälpen och i samband med Eriksdagen i lördags fick hon ta emot ett stipendium på 5000 kronor.

Vill utöka föreningen

Barnen ska själva få vara med och bestämma vad pengarna ska användas till.

– Det kan bli en övernattning någonstans till hösten eller kanske en barnmusikal på Göteborgsoperan, vi får se.

Hittills har de riktat sig mot två andraklasser på Bergsjöskolan där de haft sammanlagt 25 barn anmälda.

– Målet är att med tiden utöka verksamheten och även inkludera fler åldersgrupper. Det beror också på om vi kan få fler volontärer. Idag har vi ett tiotal och söker hela tiden fler, säger Matilda Käll Frisk.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47