Flitig. Mattias Bylund är aktuell i Englands Eurovisionbidrag. Foto: Johan Carlén

Mattias utmanar med Englands bidrag

Mattias Bylund har händerna fulla, främst som arrangör för Max Martinteamet. Men göteborgaren hinner med annat. Nu aktuell med Englands bidrag i Eurovison.

  • Publicerad 15:15, 22 maj 2021

De som följer "Bingolotto" känner honom som den följsamme keyboardisten och kapellmästaren för husbandet. Men resten av veckans åtta dagar arbetar Mattias Bylund med vidare ramar än så. Ja, han spänner över hela världen, som Max Martin-teamets specielle stråk- och blåsarrangör.

Så när man hör den smittsamma saxofonslingan i Weeknds "In your eyes" är det Mattias Bylunds arrangemang och hans Bylund horns som hörs.

Då det nu vankas Eurovision har han också med ett finger i leken – i Englands bidrag, sångaren James Newmans "Ember". Vägen till Mattias Bylunds arrangemangsverkstad var lite märklig.

– Magnus Johansson, trumpetaren, flyttade till Marstrand för något år sedan. Hans syster är gift med en engelsman och deras son, Johnny Harris, är producent som Magnus kom att jobba med. Förra året blev Magnus less på covidläget, drog till London och blev kvar där ett halvår.

Ja, Johnny Harris jobbade med James Newman, vill ha med Magnus Johansson på trumpet, som rekommenderade Mattias Bylund och hans Bylund horns där Magnus Johansson ingår – ett framgångsrik koncept.

– När vi spelade in var alla på var sin plats: jag i Jonstorp, de andra i London, Långedrag, Österlen, Alrum och Stockholm.

Mattias Bylund

Är: 51. Musiker, kapellmästare, kompostiör och arrangör, främst för Max Martinteamet med ansvar för stråk- och blåsarrangemang.

Bor: I Göteborg och Jonstorp.

Familj: Hustru och två barn från ett tidigare äktenskap.

Aktuell: Som arrangör för "Ember", Englands bidrag i Eurovision med James Newman. Medverkar gör Bylund horns med göteborgarna Magnus Johansson (trumpet), Janne Berger (trumpet) och Peter Noos Johansson (trombon).

Visa merVisa mindre

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00