OMRÖSTNING. Medborgarjuryn som alla i Östra Göteborg kan anmäla sig till kommer att ses i på Kortedala forum och avgöra vilka medborgarförslag som blir verklighet nästa år. Foto: Julia Sjöberg/Göteborgs Stad

Medborgarjury röstar fram nya mötesplatser i Östra Göteborg

Möten genom en global picknick, dans eller skogspromenader. Det är några av medborgarförslagen i Östra Göteborg som kan bli verklighet. Vilket det blir avgör en jury som nu är öppen för alla i stadsdelen att anmäla sig till.

  • Publicerad 15:10, 12 nov 2018

Under året har boende i Östra Göteborg kunnat skicka in förslag som kan bli verklighet med hjälp av en medborgarbudget på totalt 400 000 kronor. Syftet är att pengarna ska användas till något som de boende i Östra Göteborg kan ha glädje av och som kan leda till att människor som inte vanligtvis träffas möter varandra.

– Vi fick sammanlagt in 62 förlag. Det var jättebra förslag och väldigt varierat, säger Yvonne Lind, som samordnar genomförandet av medborgardialog i Östra Göteborg.

Läs också: 400 000 kronor till möten i Östra Göteborg

Av de 62 inkomna idéerna har åtta valts ut. En jury kommer sedan att avgöra vilka förslag som kommer att genomföras nästa år.

– Det är juryn som avgör men den är öppen för alla. Vem som helst boende i stadsdelen kan anmäla sitt intresse för att vara med, säger Yvonne Lind.  

Modellen med en jury skiljer från de flesta andra stadsdelar. Men i Östra Göteborg vill man trycka på värdet av mötet och delaktigheten även i omröstningen.

– Vi kommer se till att juryn blir representativ för Östra Göteborg, att juryn avspeglar stadsdelen på ett bra sätt. Jag vill verkligen uppmuntra boende i Östra Göteborg att ta chansen och vara med och påverka så att vi blir många, säger Yvonne Lind.

Så kan du anmäla dig till medborgarjuryn

Skicka e-post till medborgarbudget@ostra.goteborg.se Uppge namn, ålder och adress.

Anmälan kan också göras på telefon 031-365 30 11 eller 0736-65 30 54.

Anmälan kan göras fram till den 20 november. Därefter får de jurymedlemmar som ska ingå en inbjudan.

Tid och plats för jurymötet
Juryn sammanträder den 8 december klockan 11–13 på Kortedala Forum. Vi bjuder på fika.

Här går det att läsa mer om förslagen:

www.goteborg.se/medborgarbudgetiostragoteborg

Visa merVisa mindre