Änggårdsbergen. Fler vackra miljöer kommer skyddas när naturreservatet Änggårdsbergen utökas. Foto: Mostphotos

Mer naturreservat i Änggårdsbergen

Det populära naturområdet Änggårdsbergen får ytterligare 35 hektar skyddad mark.

  • Publicerad 11:33, 12 sep 2016

Länsstyrelsen har beslutat att skydda ytterligare 35 hektar av det populära friluftsområdet Änggårdsbergen. Efter Göteborgs Stads planer på att bygga ut och omvandla Högsbo industriområde till ett nytt bostadsområde startade ett samarbete med Länsstyrelsen om Änggårdsbergens framtida utveckling.

– Ju mer Göteborg växer och förtätas desto viktigare är det är utöka de grönområden som finns, säger Jennifer Hood som är biolog och naturvårdshandläggare på Länsstyrelsen.

Efter utökningen är nu naturreservatet Änggårdsbergen 355 hektar stort. Marken som ska skyddas ligger väster om det befintliga naturreservatet och består av branta bergssluttningar och platåer med bland annat hällmarkstallskog. Rödlistade svampar har hittats och i området växer också rödlistade trädslagen ask och skogsmalm.

– Marken blir skyddad för all framtid, den kommer att vara kvar som en stadsnära natur och friluftsområde och som förstärkning av det redan befintliga naturreservatet Änggårdsbergen, säger Jennifer Hood.  

Samtidigt som den skyddade marken utökas kommer de befintliga skjutbanorna inte längre att ingå i naturreservatet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG