Fullt. Ullevi lockade en stor publik till sommarens evenemang. Foto: Most Photos

Miljardsuccé: Ullevis fantastiska rekordsommar

Ullevi har haft en fin sommar. En bidragande faktor är förstås vädret, men också de evenemang som lockat göteborgare och utsocknes.

  • Publicerad 12:02, 10 sep 2018

Under sommaren gästade internationella akter som Foo Fighters, Guns'n'Roses, Ed Sheeran och dj-festen Summerburst den 60 år gamla arenan. Totalt sex konserter, där Guns'n'Roses slog Metallicas gamla hårdrocksrekord på 63 063 från 2015 med sina 64 289.

Totalt lockade Ed Sheeran 127000 över sina två konserter i juli. Sommarens konserter på Ullevi genererade över 650 miljoner kronor i turistekonomiska intäkter. Det är så mycket pengar som turisterna spenderar på bland annat boende och restaurangbesök i samband med sitt evenemangsbesök i Göteborg.

2017 genererade Got Events verksamhet totalt 1,5 miljarder kronor i turistekonomisk omsättning. Med andra ord är evenemangen på Ullevi viktiga för staden och regionen, detta gällande intäkter och i förlängningen arbetstillfällen.

Men det är inte bara musiken som lockat publiken till Nordens största arena. Uppvärmningsmatchen till herrarna fotbolls-VM mellan svenska landslaget och Peru drog 32 000 åskådare. Under VM visade Ullevi Sveriges matcher på storbildsskärm. Ett framgångskoncept, skulle det visa sig.

Över 50 000 åskådare kom till arenan för att heja på sitt landslag.

– Ullevi står alltså nästan för hälften av Got Events totala turistekonomiska intäkter. Det visar att arenan ännu efter 60 år fortfarande står sig och är viktig för Göteborg, säger Got Events vd Lotta Nibell.

Publik på Ullevi 2018

Konserter

Summerburst: Knappt 50000 över två dagar.

Foo Fighters: 53104.

Ed Sheeran: 127000 på två kvällar.

Guns'n'Roses: 64289

Idrott

Sverige–Peru: 32000

Fotbolls-VM: Drygt 50000.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG