Miljön i fokus när Brottkärrsskolan fick långväga besök

I tisdags fick Brottkärrsskolan finbesök från Wales och Irland lärare från de två länderna som kommit för att låta sig inspireras av Göteborgsskolan.

  • Publicerad 10:50, 17 maj 2018

Brottkärrsskolan har länge varit involverade i ett EU-projekt där skolor i Wales, Italien och Irland besöker varandra för att utbyta kunskaper och dela med sig av sina pedagogiska tankesätt.

– Det är jättekul att vara här och man känner direkt vilken typ av skola det här är. Våra skolor i Wales är lite mer strikta, eleverna kan inte röra sig lika fritt som här och det är krav på skoluniform. Jag tror det finns många bra idéer här vi kan använda oss av, säger Catherine Price, samordnare för projektet.

Brottkärrsskolans lärare har redan besökt Wails och Italien men i veckan var det deras tur att vara värd. I tisdags togs flera lärare från Wales och Irland emot på skolan med musik och flaggviftande elever. Dock kunde inte Italiens representanter närvara då ett oväder över Europa strandsatt dem i Frankfurt.

– Besökarna visades runt på skolan av några elever som fungerade som värdar. De fick även vara med under en lektion för att se hur det kan se ut här, säger Kristina Kitzing, samordnare för EU-projektet på skolan.

Varje skola har en specialité som de lyfter fram för att inspirera sina besökare. Brottkärrskolan kommer att uppmärksamma sitt framstående kök, som just nu tävlar i White guide, och miljötänket som genomsyrar det mesta på skolan inte minst maten.

– Det är inte i alla länder man får mat i skolan utan tvingas ta med sig hemifrån. Vi kommer även berätta om våra elevledda utvecklingssamtal, säger Kristina Kitzing.

Något annat man på skolan är stolt över är tillgången till naturen och aktiviteterna den erbjuder eleverna.

– Bland annat har vi tillgång till kanoter som vi kan göra utflykter med.

Dagen avslutades med att de besökande lärarna fick uppleva en svensk midsommar med dans runt majstången.

– Det kändes som de verkligen uppskattade besöket, säger Kristina Kitzing.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG