Miljonsatsning på hållplatser för skärgården

Västtrafik genomför en efterlängtad satsning på väderskydd vid hållplatser runt om i regionen. Bland annat kommer två bryggor i södra skärgården att utrustas med skydd mot väder och vind.

  • Publicerad 17:24, 14 nov 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Västtrafik investerar 18 miljoner kronor på att bland annat ersätta 120 väderskydd runtom i regionen och bygga 40 helt nya skydd för att tillgodose behoven på nya busslinjer.

– Västtrafiks hållplatser är viktiga entréer till kollektivtrafiken. Vi vill erbjuda bra reseupplevelser för våra kunder och därför är det viktigt att våra hållplatser är funktionella och tillgängliga för alla i kollektivtrafiken, säger Lars Holmin (M), Västtrafiks styrelseordförande.

Läs även: Fjolårets vandalisering av busskurer kostade närmare miljonen

I Göteborg märks satsningen mest i södra skärgården där två bryggor kommer utrustas med väderskydd anpassade för skärgårdsmiljön. Vilket enligt Lars Holmin länge varit efterlängtat.

– Det finns större behov av olika typ av väderskydd beroende på var hållplatserna finns. Jag har fått många samtal under mina år där man efterfrågat en lösning för hållplatserna ute i skärgården då det är andra väderförhållanden där jämfört med in i landet, säger Lars Holmin.

Vilka hållplatser i södra skärgården som kommer att utrustas med väderskyddet är i dag inte helt bestämt. Lars har en aning om vilka det kommer bli men beslutet ska tas tillsammans med kommunen.

– Vi kommer tillsammans med Göteborgs Stad välja vilka två hållplatser som ska utrustas för det är ju kommunernas region så det är viktigt för oss att vi gör det i samspel, säger Lars Holmin.

Läs även: Efter skadegörelsen – polisen vill ha tips

Arbetet med hållplatserna kommer inledas i början på 2019 och väntas vara klart vid årsskiftet 2019, 2020. I de 18 miljonerna som satsas ingår även bussterminalen i Skara och ett trettiotal nya cykelparkeringar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG