Miljonsatsning på hållplatser för skärgården

Västtrafik genomför en efterlängtad satsning på väderskydd vid hållplatser runt om i regionen. Bland annat kommer två bryggor i södra skärgården att utrustas med skydd mot väder och vind.

  • Publicerad 17:24, 14 nov 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Västtrafik investerar 18 miljoner kronor på att bland annat ersätta 120 väderskydd runtom i regionen och bygga 40 helt nya skydd för att tillgodose behoven på nya busslinjer.

– Västtrafiks hållplatser är viktiga entréer till kollektivtrafiken. Vi vill erbjuda bra reseupplevelser för våra kunder och därför är det viktigt att våra hållplatser är funktionella och tillgängliga för alla i kollektivtrafiken, säger Lars Holmin (M), Västtrafiks styrelseordförande.

Läs även: Fjolårets vandalisering av busskurer kostade närmare miljonen

I Göteborg märks satsningen mest i södra skärgården där två bryggor kommer utrustas med väderskydd anpassade för skärgårdsmiljön. Vilket enligt Lars Holmin länge varit efterlängtat.

– Det finns större behov av olika typ av väderskydd beroende på var hållplatserna finns. Jag har fått många samtal under mina år där man efterfrågat en lösning för hållplatserna ute i skärgården då det är andra väderförhållanden där jämfört med in i landet, säger Lars Holmin.

Vilka hållplatser i södra skärgården som kommer att utrustas med väderskyddet är i dag inte helt bestämt. Lars har en aning om vilka det kommer bli men beslutet ska tas tillsammans med kommunen.

– Vi kommer tillsammans med Göteborgs Stad välja vilka två hållplatser som ska utrustas för det är ju kommunernas region så det är viktigt för oss att vi gör det i samspel, säger Lars Holmin.

Läs även: Efter skadegörelsen – polisen vill ha tips

Arbetet med hållplatserna kommer inledas i början på 2019 och väntas vara klart vid årsskiftet 2019, 2020. I de 18 miljonerna som satsas ingår även bussterminalen i Skara och ett trettiotal nya cykelparkeringar.

Vi är GBG