I våras stod det klart att Slottskogsrinken, från 1973, som har varit i dåligt skick under flera år, skulle rivas och ersättas. Det innebär mindre isyta än vanligt att fördela tider på till föreningarna.

– Under tiden det rivs och byggs nytt, är vi en ishall kort i staden, säger Anders Ekman, enhetschef bokning och evenemang, Idrotts- och föreningsförvaltningen.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/da-ersatts-isrinken-i-slottsskogen/repvdm!n9mbrrf0d1v3FnQBgjDWog/

Föreningar som normalt brukar träna i Slottsskogsrinken får tider i andra ishallar, främst i Isdala ishall i Kortedala. Det i sin tur betyder att Isdala ishall inte kommer att vara öppen för allmänheten under kommande issäsong.

– Vi har mycket samarbete med förbunden inom konståkning och ishockey, där vi gemensamt försöker hitta istider till barn och ungdomar. Det innebär att vi har behövt dra ner lite på allmänhetens åktid, säger Anders Ekman.

Askims ishall, Angered Arena och Rambergsrinken påverkas också med färre öppettider för göteborgarna att åka skridskor.

Positivt för alla skridskosugna är att flera nya isytor är på gång. Förutom en ny Slottsskogsrink, är Ruddalens nya isbanor snart klara och i Kviberg planeras en helt ny ishall som ska ersätta Isdala.

– Det kommer bli bra. Det är positivt att det byggs mycket nytt och satsas på isytor, säger Anders Ekman.