Minimix och Parklek firade fem år: "Vill ge tillbaka"

Hammarkullen firade dubbelt förra veckan när två viktiga mötesplatser – lekplatsen Parklek och fritidsgården Minimix – jubilerade. "Vad Minimix betytt för mig? Det är obeskrivligt" säger Ali Al-Amirtaha.

  • Publicerad 14:10, 16 okt 2021

Ledarna Mohammed och Abdulkarim är som storebröder för mig.

Under 2016 öppnade både den bemannade lekplatsen Parklek samt fritidsgården Minimix som riktar sig till barn i mellanstadieåldern. Båda platserna är välbesökta och viktiga mötesplatser för Hammarkulleborna och därför var det inte så konstigt att verksamheternas firande skulle locka många besökare.

– Stämningen är verkligen på topp, det är härligt att se. Vi på Minimix vill gärna ge tillbaka till alla som bor här och besöker oss, säger Abdikarim Said Farah, fritidsledare.

Under fredagseftermiddagen förra veckan, 8 oktober, bjöds besökarna på hamburgare med tilltugg och popcornmaskinen gick varm. En dj spelade musik och inne i fritidsgården visades ett bildspel med bilder från flera av Minimix aktiviteter och utflykter som man hittat på under åren.

"Det är roligt här"

Att Minimix är ett populärt ställe att besöka blir tydligt när GöteborgDirekt gick runt och pratar med några av besökarna.

– Jag kommer hit ofta för att det är roligt här. Vi spelar pingis och hittar på olika lekar. Jag kommer hit för att det känns tryggt, berättar Malek Omeirat.

Ali Al-Amirtaha, som fyllt 14 år håller med. Som högstadieelev går han nuförtiden till Mixgården efter skolan. Men under mellanstadiet var det Minimix som gällde.

– När Minimix öppnade för fem år sedan var jag för ung, så jag hängde utanför i två år innan jag fick komma in. Det blev så för det fanns inte någon annanstans för mig att vara. När jag började mellanstadiet hängde jag här varje dag. Det beror på personalen, de får en att känna sig trygga.

Vad Minimix betytt för dig?

– Det är obeskrivligt. Ledarna Mohammed och Abdulkarim är som storebröder för mig, säger Ali Al-Amirtaha.

"Bra med personal på plats"

Att även Parklek är uppskattat blir minst lika tydligt. För småbarnspappan Tobias Hadin blir det i princip dagligen en lekpaus där efter att han och minstingen Henock hämtat storebror Otto på förskolan.

– Jag har bott i Hammarkullen i 12 år och har märkt hur man då och då rustat upp lekplatsen för att den sedan får förfalla. Men sedan de byggde Parklek här och Minimix kom till så har lekutrustningen hållit sig längre. Det är väldigt bra att det dagligen är personal på plats, säger han.

Minimix

• Startades våren 2016, men invigdes på hösten samma år efter att lokalerna blivit renoverade.

• I anslutning till Minimix finns Parklek, Hammarkullens populära lekplats, som också fyller fem år i år.

• Minimix riktar sig till barn i mellanstadieåldern 10-12 år.

• Minimix är öppet måndag, tisdag, torsdag mellan 17-20.30 samt fredagar 17-20.30.

• Har fyra anställda samt flera timvikarier.

Visa merVisa mindre