Mira Aasma förhäxar med ny singel

Askimstjejen, popartisten och Göteborgs senaste stjärnskott Mira Aasma, aktuell med singeln Witches, tar nu sikte på Berlin och Red Bull Music Academy.

  • Publicerad 13:00, 13 apr 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Mira Aasma är just nu aktuell med sin nya singel Witches som hon släppte i onsdags förra veckan. En låt som genomsyras av systerskap och feministisk kraft.

– Det var väldigt viktigt att allt arbete med och kring låten har utförts av bara kvinnor för att visa på att vi klara det här utan männen, förklarar Mira Aasma.

Mira växte upp i Askim men säger själv hellre "lite utanför Göteborg". Hon beskriver sin uppväxt som lugn och fri och musiken har aldrig varit speciellt långt borta.

– Mina föräldrar spelade i en sambagrupp när jag var liten och det lyssnades mycket på musik hemma. Jag minns speciellt att jag var väldigt imponerad av att min mamma kunde plocka House of the Rising Sun på gitarr och jag tänkte att så bra kommer jag aldrig bli, säger Mira och skrattar.

År 2016 släppte hon sin första EP, Stereoscope, förra året gav hon ut albumet Mira Aasma och redan har hon många färdiga låtar som bara väntar på att bli släppta.

Nyligen fick hon veta att hon blivit antagen till Red Bull Music Academy i Berlin där artister från hela världen samlas för att inspireras av varandra och tillsammans göra musik.

– Det ska bli jättekul att få träffa och skapa med människor som är på samma nivå i musikkarriären som jag och bara få vara i den miljön. Där skapar man musik bara för att det är kul och inte för att det ska bli hitlåtar.

När jag skulle läsa på om dig inför den här intervjun så snubblade jag över olika kopplingar till häxor. Vad är grejen med det?

– Ordet häxa har förr ofta använts som ett skällsord mot kvinnor, jag vill höja upp det och göra det till en feministisk symbol som man istället kan hämta kraft ur. Idén till låten Witches kom till mig en kväll när jag gick hem från bussen och kände mig rädd. Då över vann jag den rädslan genom att låtsas att jag var en häxa och att det var jag som hade makten.

Vad händer nu framöver?

– Jag jobbar på en musikvideo och jag har massa nytt material med färdiga låtar som jag ser fram emot att få släppa.

Mira Aasma

Ålder: 21 år.

Från: Askim.

Bor: Bandhagen i Stockholm.

Genre: Elektronisk pop.

Låttips: Witches.

Andra projekt: Mira är även kännd från duon Italo bitches.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG