Händelser i helgen. Jazztalangen Cécile McLorin Salvant på Nef, Ola Salo på Stora Teatern eller varför inte Joakim Stampes vernissage – helgen är fylld av möjligheter. Foto: Pressbilder

Missa inte vad som händer i helgen!

Ola Salo gästar Augustifamiljen. Kville saluhall har vårmarknad. Öst får främmande från Gävle. Jo, det händer saker i helgen. Göteborg Direkt ger dig tips.

  • Publicerad 09:15, 11 maj 2018

Spännande besök på Nef

Vad: Kanske är Cécile McLorin Salvant fortfarande ett okänt namn. Miamifödda Cécile McLorin Salvant har levt med musiken i hela sitt liv, men tog en omväg om Paris och juridikstudier. Där väntade musikaliska utmaningar som nu hittills har gett henne två Grammy.

Var: Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6.

När: Söndag 13 maj, på scen 20.30.

Info: Hittar du här!

Ola Salo gästar

Vad: När Augustifamiljen kallar kommer Ola Salo. Han som nyss kom två i TV4-satsningen "Stjärnornas stjärna" gästar "På spåret"-husbandet där den första i onsdags snabbt sålde slut. En andra chans den här gången, alltså.

Var: Stora Teatern.

När: Lördag 12 maj, 19.00.

Info: Hittar du här!

Göteborgskonst

Vad: Göteborgs konstförening bjuder på dubbel vernissage när Göteborgskonstnärerna Joakim Stampe och Monica Funck ställer ut. Han, som gjort sig känd i hemstaden för sin målningar på klippor som kantar vägarna uppe vid Guldheden, bjuder på ”Bullet proof”, objekt, foton, installationer och spridda performanceskurar. Hon ger ett tillstånd, en tidsnagivelse som pågår mellan då, nu och sen med sin "Between my hairbags eller mellan mina lår".

Var: Göteborgs konstförening, Södra Vägen 2.

När: Lördag, 12–16. (Utställningen pågår till och med 3 juni.

Info: Hittar du här!

Toppmatch i Superettan

Vad: Öis har oväntat seglat upp i tabelltoppen efter en strålande inledning av Superettan. Men nu är det dags för svårt motstånd då exkollegorna från Allsvenskan, Gefle, gästar Gamla Ullevi. Visserligen har Gävlelaget fått en tuff start på säsongen (förlust senast), men ska aldrig räknas bort.

Var: Gamla Ullevi.

När: Fredag 11 maj, 19.00.

Info: Hittar du här!

Vårmarknad

Vad: Premiären på "Vårknallen" i Kville Saluhall är ett samarbete mellan BK Häcken och Fastighetsägare Centrala Hisingen. Här ska mat och delikatesser samsas med hantverk, trädgård och odling, aktiviteter för både barn och vuxna, mat- och kaffeservering samt mycket annat.

Var: Kville Saluhall, Gustaf Dahléns Gata 2.

När: Lördag 12 maj, 10–16.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG