Åtal. I lastbilen som stoppades på Öresundsbron fanns en stor mängd cannabis. Foto: Polisens förundersökning

Misstanken: Försökte köpa 70 kilo cannabis

Två män i övre 20-årsåldern åtalas misstänkta för grovt narkotikabrott. De misstänks ha försökt köpa cannabis till ett värde av nära tre miljoner kronor.

  • Publicerad 05:20, 19 jun 2022

Det var i april som Tullverket stoppade en lastbil på väg från Danmark över Öresundsbron till Malmö med 147 kilo cannabis i lasten. Nu åtalas två män, 28 och 29 år hemmahörande i Bergsjön, för försök till grovt narkotikabrott.

Encrochat

Polisen har kunnat säkra chattkonversationer mellan de båda männen från krypteringstjänsten Encrochat där de båda skickat bilder cannabis och diskuterat leveransen.

Två miljoner i kontanter

Polis genomförde även en husrannsakan hemma hos en av de misstänkta där de hittade flera påsar med sedlar till ett värde av omkring två miljoner kronor. Enligt Encrochat-konversationen framgår det att 29-åringen försökt köpa 40 kilo cannabis, en mängd vars värde överensstämmer med kontanterna som hittades i lägenheten.

Sedelräknare

Under husrannsakan påträffar polisen också en sedelräknare, vakuumförpackare och en våg vilket tas upp i förhör med den misstänkte. Polisen påpekar att detta är typiska verktyg för försäljning av narkotika.

De båda männen är misstänkta för att gemensamt försökt köpa 70 kilo cannabis.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44