Brott. Efter att en man greps misstänkt för mordförsök tidigare i år har fler misstankar tillkommit. Bilden är en genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Misstänks ha begått mord och mordförsök under samma helg

I januari larmades polisen till Brittsommargatan i Kortedala efter att flera personer blivit skadade i ett knivbråk. En 28-åring man greps misstänkt för gärningen. Nu misstänks samma man ligga bakom ett mord som skedde under samma helg.

  • Publicerad 05:30, 27 maj 2022

En lördag i slutet av januari i år larmades polisen till en fastighet på Brittsommargatan i Kortedala. Vittnen hade ringt in och berättat att det fanns skadade personer på platsen.

Det visade sig att två kvinnor hade blivit skurna av ett vasst föremål och fick föras till sjukhus för vård. Efter att polisen sökte av området hittades en 28-årig man – även han skadad.

Polisen fattade misstankar mot 28-åringen och grep honom misstänkt för försök till mord. Mannen har varit häktad sedan dess under tiden som polisutredningen pågått.

Omkring tre veckor senare larmades polisen till samma adress på Brittsommargatan, efter att grannar reagerat på en okänd lukt. I en lägenhet i fastigheten hittades en man i 55-årsåldern avliden.

Dödsfallet tros ha skett strax innan knivbråket. Enligt kammaråklagare Andreas Pernmyr handlar det om "två separata händelser", men där gärningsmannen misstänks vara densamme.

– Det ursprungliga ärendet, mordförsöket, är ett relationsärende. Vad gäller mordet kan jag inte säga så mycket, förutom att det ska ha skett en kort tid innan mordförsöket. I övrigt hänvisar jag till förundersökningssekretess.

"Bevisning har tillkommit"

Förra veckan, 20 maj, häktades 28-åringen på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Tidigare gjorde tingsrätten bedömningen att utredningen inte kommit tillräckligt långt för att nå upp till krav för att kunna begära den misstänkte häktad. Sedan dess har bevisning tillkommit och nu gör rätten en annan bedömning, säger Andreas Pernmyr.

28-åringen är tidigare straffad. 2020 dömdes han för utpressning till tre månaders fängelse.