(Genrebild) Foto: Mostphotos

Misstänkt dieseltjuv fick epilepsianfall

När polisen konfronterade en misstänkt dieseltjuv i Högsbo fick hon ett epilepsianfall och fick kontrolleras av ambulans.

  • Publicerad 08:19, 8 nov 2019

Händelsen inträffade vid klockan 04 på fredagsmorgonen. En polispatrull hade observerat en kvinna vid en grävmaskin i Högsbo industriområde.

När poliserna konfronterade kvinnan drabbades hon av ett epilepsianfall. Ambulans tillkallades för att kontrollera kvinnan.

Polisen hittade flera dunkar med diesel som beslagtogs tillsammans med verktyg. Kvinnan har förhörts och misstänks nu för stöld av drivmedel.

Dieselstölder i siffror

Tittar man på statistik från Brottsförebyggande rådet låg Göteborg på andra plats bland Sveriges storstäder med 83 anmälda dieselstölder år 2018. På första plats kom Stockholms kommun med 106 dieselstölder och Örebros kommun på tredjeplats med 58.

Men siffrorna visar också att i Göteborg är det en företeelse på nedåtgående. År 2016 låg Göteborgs dieselstölder på 117, alltså högre än Stockholms siffra för 2018 där trenden verkar vara den motsatta. 2016 hade de 71 anmälda stölder av diesel och år 2017 hade den siffran ökat till 92.

Bryter man ned siffrorna på varje stadsdel i Göteborg är det tydligt att Askim-Frölunda-Högsbo är värst utsatt för den här typen av brott. I fjol hade 16 dieselstölder anmälts, på andra plats bland stadsdelarna hittar vi Västra Hisingen med 14 stölder och på tredje plats Norra Hisingen med 11.

Vi är GBG