Larm. Det pågår en räddningsinsats i älven efter ett drukningslarm. Foto: Kai Martin

Misstänkt för sprängningen hittad död

Den misstänkte man som sökts av polis efter explosionen för en dryg vecka sedan har nu hittats död. Det meddelar Åklagarmyndigheten.

  • Publicerad 13:40, 6 okt 2021

Det var på onsdagsförmiddagen som ett larm kom från räddningstjänsten om en kropp i vattnet utanför Stenpiren i centrala Göteborg.

Kroppen har nu identifierats som den man som den senaste veckan sökts av polis och åklagare efter explosionen i ett flerfamiljshus i Annedal.

Polisen misstänker i nuläget inget brott i samband med dödsfallet.

Den misstänkte mannen har sedan i måndags varit häktad i sin utevaro misstänkt för mordförsök och grov allmänfarlig ödeläggelse.

Polisens har bedrivit ett omfattande spanings- och utredningsarbete för att lokalisera mannen.

– Det är skönt att han nu är hittad – även om vi hade hoppats att han skulle vara vid liv. Vi förstår att det faktum att sökandet dragit ut på tiden har skapat oro bland allmänheten. Nu fortsätter utredningsarbetet för att få en klarare bild av händelseförloppet och orsakerna till explosionen, säger polisens kommenderingschef Anders Börjesson i ett pressmeddelande.

Förundersökningen om försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse fortsätter.

– Förundersökningen mot den misstänkte mannen kommer läggas ner, men förundersökningen i övrigt kommer fortsätta för att fastställa orsaken till explosionen och utreda om det finns andra gärningsmän, säger kammaråklagare Maria Thorell.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39