AVSPÄRRAT. Polisens tekniker ska nu undersöka området kring bilen där den misstänkta handgranaten hittades. Foto: Roland Magnusson

Misstänkt handgranat hittad på Hisingen

Bombtekniker har ”åtgärdat” den misstänkta handgranat som hittades vid en bil i Brämaregården under tisdagsmorgonen. Nu undersöker polisen om det handlar om en upptrappning av gängkonflikten i Göteborg.

  • Publicerad 11:45, 5 dec 2017

– Det kan inte uteslutas att det här hänger samman med gängkonflikten i Göteborg, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson. Med de händelser som var i helgen är det svårt att säga om det i så fall är en tillfällig upptrappning eller en mer bestående.

Det var tidigt i morse som polisen fick larm om att ett misstänkt föremål hittats i anslutning till en bil på Löjtnantsgatan i Brämaregården på Hisingen, i samma område som det i helgen kom larm om skottlossning. Nationella bombskyddet tillkallades och ett större
område spärrades av. Boende i området uppmanades att hålla sig borta från fönster som vetter mot Löjtnantsgatan.

– Det tyder på att det var en handgranat som påträffades vid bilen, säger Peter Adlersson.

Om den misstänkta handgranaten var skarp eller inte vill polisen inte kommentera men konstaterar att bombtekniker vid tiotiden på förmiddagen hade ”åtgärdat” den.

– Nu är det bara avspärrat runt bilen, där kriminalteknikerna ska göra sin undersökning, säger Peter Adlersson.

En förundersökning har inletts om försök till allmänfarlig ödeläggelse, men polisen har i nuläget ingen misstänkt. De utesluter dock inte att någon som är inblandad i den pågående gängkonflikten ligger bakom brottet.

– Vi har ganska bra koll på de inblandade i konflikten, säger Peter Adlersson. Men vi kan inte följa dem hela tiden.

LÄS MER:

Avspärrat i Brämaregården - bombskyddet på väg

Otryggheten ökar kraftigt i Göteborg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG