NERVÖS. Lars Hjälmered tror på en rysare. Foto: Kristian Risenfors

Moderaterna i Göteborg: Det blir nervkittlande

Lars Hjälmered är riksdagsledamot och står som förstanamn på Moderaternas lista. Trots dystra opinionssiffror är han hoppfull inför kvällen.

  • Publicerad 20:09, 9 sep 2018

– Det är väl alldeles tydligt att vi har legat på en lägre nivå i opinionen både lokalt och nationellt. Men sen tycker jag man kan se en försiktig uppgång. Framförallt de två sista veckorna i kampanjen där vi har haft ett väldigt bra tryck. Sedan får vi se vad det landar i siffrorna, säger Lars Hjälmered.

Vad hoppas du på inför kvällen?

Det viktigaste för oss är att få till en ny regering och kunna bidra till ett maktskifte även i Göteborg. Det är min högsta prioritet i detta. Vi ska försöka bygga en ny regering. När det gäller det lokala är min känsla att det är samma känsla man ska ha där. Jag är hoppfull.

Vad är det värsta som kan hända?

– Om det visar sig vara omöjligt att bilda en ny regering och byta styre i Göteborg. Men det är ett väldigt öppet läge både lokalt, i regionen och nationellt om vi ska vara ärliga. Så här öppet läge tror jag inte vi har haft i Göteborg tidigare, säger Lars Hjälmered.

Lokalt har Moderaterna tappat många röster till det nystartade partiet Demokraterna. Lars Hjälmered säger att det finns anledning till självkritik.

– Det faktum att Demokraterna växt som kraft skickar givetvis en signal som vi som parti måste ta på allvar. Hur har de lyckas fånga ett missnöje i Göteborg som inte bara handlar om Västlänksfrågan. Det blir en hemläxa vi får ta måndag och framåt, säger han.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG