Hyllar Monica. Isabella Lundgren och Rigmor Gustafsson hyllar Monica Z. Foto: Pressbild

Monica Z:s klassiker i hyllningskonsert i Göteborg

Det är 14 år sedan Monica Zetterlund avled tragiskt. Men fortfarande lever hennes musik. Som med hyllningskonserten på Draken.

  • Publicerad 17:11, 26 maj 2019

Med textförfattare och kompositörer som Hasse Alfredson, Tage Danielsson, Beppe Wolgers och Povel Ramel gjorde Monica Zetterlund låtarna till svenska klassiker som aldrig gått ur tiden.

Hennes kapellmästare Lars Bagge skrev just många av arrangemangen för storband och stråkar under 1960- och 70-talen för hennes studioalbum med allt från tolkningarna av amerikanska evergreens till svenska folktoner.

Det är med dessa arrangemang som Ekdahl & Bagge Big Band bjuder på en hyllningskonsert.

– Det startade med en uppsättning i Stockholm för ett halv år sedan, som gick så bra att den sedan fortsatte till Uppsala. Eftersom vi är värmlänningar arrangerade vi den också i Hagfors, Monica Zetterlunds barndomsstad, säger arrangör Daniel Engh.

– Det gick så bra att vi ville göra det också i Göteborg.

Ni är det alltså dags med sexton man stark Ekdahl & Bagge Big Band tillsammans med sångerskorna, de meriterade Rigmor Gustafsson och Isabella Lundgren.

18 personer på scen – hur får man ihop det logistiskt?

– Bandet är väldigt samspelt efter att ha spelat på Scalateatern i Stockholm i flera år. De står för logistiken och har också spelat med Rigmor och Isabella, som är de bästa jazzsångerskorna just nu.

Monica Z hyllas

Var: På Draken måndag 27 maj med Ekdahl & Bagge Big Band med sångerskorna Rigmor Gustafsson och Isabella Lundgren. Arrangemangen är från Lasse Bagges original från 60- och 70-tal. Monica Zetterlund (1937–2005) var svensk sångerska och skådespelare, som debuterade 1957 i hemstaden Hagfors. Hon skivdebuterade 1958 och blev med tiden en av Sveriges mest älskade sångerskor.

Vi är GBG

    Vi är GBG