Häktade. Två män misstänks för knivmordet på Odinsgatan i centrala Göteborg. Foto: Direktpress

Mordet på Odinsgatan: Ännu en gripen

Två män i 20-årsåldern har begärts häktade efter helgens knivmord i centrala Göteborg. Under tisdagen greps en tredje person misstänkt för inblandning i brottet.

  • Publicerad 16:42, 13 apr 2021

Det var under fredagskvällen 9 april, som en 25-årig man blev knivstucken så allvarligt att han senare avled på sjukhuset.

Enligt vittnesuppgifter ska dådet ha skett i samband med ett bråk mellan flera unga män på platsen.

Polisen grep snabbt två personer misstänkta för brottet. De två männen är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för mord, rapporterar Göteborgs-Posten.

En tredje person uppges också vara inblandad i dådet har i dag, tisdag gripits av polis.

– Vi har ingen motivbild, ingen förklaring till händelsen. Vi arbetar med vittnesmål, och analyserar beslag. Den tekniska undersökningen är heller inte helt klar, säger kammaråklagare Elisabeth Trouvé till GP.

I förhör har de två männen erkänt att de befunnit sig på platsen men förnekar att de utdelat knivhugg.  

Tidigare dömd

En av de två misstänkta gärningsmännen är tidigare dömd för flera brott men var vid tillfället på fri fot i väntan på verkställighet, sedan en hovrättsdom på ett år och tio månaders fängelse överklagats till Högsta domstolen, skriver GP.

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00