Som Arvidson & Butterflies flödar Roger Arvidsons musikliv. Foto: Kai Martin

Morgonstunden sätter tonen för Roger Arvidson

En kopp kaffe på morgonen i köket. Det är finaste stunden på dagen för Roger Arvidson. Det är då han bäst skriver sin musik.

  • Publicerad 18:15, 26 okt 2017

Powerpop med ekon av husgudarna Byrds och Paul Wellers Jam.

Jodå. Roger Arvidson förnekar inte sina rötter med sitt Arvidson & Butterflies.

Han kom med ett album för sitt soloprojekt 2001. Fick fina recensioner, gjorde sina turnéer utomlands, fick barn, skilde sig, sprang in i väggen och tappade lusten för sin musik.

– Det blev en svacka på några år. Men då jag tog tag i gitarren började jag på samma ackord som jag lämnat fyra, fem år tidigare, säger han.

Så han skaffade en lite inspelningsstudio och började göra demor, använde mobilen till att skriva texter och nynna melodier.

– Det blev frön till låtarna som jag nu har skrivit.

Så satte han ihop ett band. Vuxna män med gemensamma intresse, men brist på tid.

– Ja, haha. Där kom den ena och sa "Ja ska ha barnen" och den andre "Jag ska jobba". Men nu kör vi varannan lördag klockan tolv och det krockar inte med något, säger han.

Efter uppehållet har låtskrivandet flödat flitigt.

– Jag har lätt för att skriva låtar, men är kräsen. Nu för tiden är jag däremot bättre på att pussla. För kunde jag slänga idéer. Det gör jag inte längre. Min gitarrist Johan Andersson (barndomsvän från Partille) sa till mig om en låt jag skrivit att "den lät som en miniopera, men bra".

Roger Arvidson

Ålder: 53.

Yrke: Busschaufför. Sångare, låtskrivare och gitarrist.

Spelar: I och leder Arvidson & Butterflies, som är aktuell med EP:n "Blank seasons". Förra året kom det självbetitlade albumet. Har varit medlem i banden Sonic Walthers, Walters och Remains.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG