Hotbrev. Göteborgs moské på Hisingen har fått ta emot ett brev med vitt pulver i. Foto: Privat

Moskén fick hotbrev med vitt pulver

Ett hotbrev med ett vitt pulver har levererats till Göteborgs moské på Hisingen. ”Ingen anledning att tro att pulvret är farligt”, uppger polisen.

  • Publicerad 14:32, 18 nov 2020

Ingen person har symptom och det finns i nuläget ingenting som ger anledning att tro att pulvret är farligt

Det var under tisdagen som ett brev skickades till Göteborgs moské på Hisingen. Moskéns personal öppnade försändelsen som innehöll ett vitt pulver och larmade polis vid klockan 12 i dag, onsdag.

– Vi har haft en patrull på platsför att säkra platsen och undersöka vad pulvret är för någonting, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson hos polisen till GöteborgDirekt.

Han tillägger:

– Ingen person har symptom och det finns i nuläget ingenting som ger anledning att tro att pulvret är farligt.

Polisen utreder händelsen som olaga hot mot grupp.  

Flera hotbrev till moskéer

Det kan vara det andra hotbrevet på kort tid till en moské i Göteborg. Enligt Göteborgs-Posten  fick Nasrimoskén i Högsbohöjd ett liknande hotbrev med pulver under helgen.

Men polisen vill inte kommentera ett samband.

–  Det är inget jag kan bekräfta i nuläget, säger Fredrik Svedemyr.

Däremot är det klarlagt att flera moskéer runt om i landet därav i Malmö har fått ta emot liknande hotbrev nyligen.

– Det är flera moskéer som drabbats de senaste dagarna. Enligt anmälan så är det fler moskéer i landet som fått liknande hot emot sig vilket är en anledning att undersöka om det rör sig om samma gärningsmän, säger Hans-Jörgen Ostler, hos polisen till GP.

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40