Möt konstnärerna i Långedrag du inte visste fanns

För första gången någonsin får Långedrag sin egen konstrunda där hela 14 lokala konstnärer visar upp sina verk. – Vi stärker varandra och lyfter kulturen i Långedrag, säger Charlotte Olsson, initiativtagare till konstrundan.

  • Publicerad 13:40, 30 maj 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Den 6 juni är det Sveriges nationaldag och i Långedrag kommer firandet i år att vara större än någonsin. Inte nog med att Oscar II:s fort håller öppet och GKSS visar upp sin klassiska regatta. Det kommer även vara premiär för Långedrags egen konstrunda.

– Jag tror att konstrundan kommer göra nationaldagsfirandet här till en verklig familjefest, säger Charlotte Olsson, konstnär och initiativtagare till rundan.

Konstrundan inleder starkt med hela 14 lokala konstnärer som öppnar upp sina hem och ateljéer för allmänheten.

– Jag tror inte det är så många som vet att vi har så här många aktiva konstnärer här ute i Långedrag, säger Charlotte Olsson.

Idén att starta en konstrunda har Charlotte haft i nära åtta år men det är först nu som det blir av.

– Majorna har en konstrunda men där fick vi inte vara med för vi är inte skrivna där. Öarna har ju också en men där fick vi inte heller vara med av samma anledning.

Men det jag slås av nu när jag lanserat idén om Långedrags egna runda är hur hjälpsamma alla är här. Jag har hållit flera utställningar runtom i Europa men där är det inte alls på samma vis, säger Charlotte.

Konstrundan startar vid blomster affären Mötesplats Trädgård vid spårvagnshållplatsen Långedrag där man kan se samlade verk av konstnärerna och välja vilka man vill besöka. Alla håller öppet från 11.00 till 17.00.

Konstrundan

1, 2. Kate & Karl-Gustaf Hellqvist – Måleri & Fotokonst på Hagens Stationsväg 38.

3, 4. Chris & Ingemar Mattsson – Lampor & Målningar på Valnötsgatan 13.

5. Lisbeth Wistrand – Keramik & Målningar på Cedergatan 6.

6. Ida Malmvall – Silverkonst på Långedragsvägen 134 (Lasse-Maja Konditori).

7. Carolina Eriksson – Måleri på Långedragsvägen 134 (Hårspa).

8. Charlotte Olsson – Återvinningskonst och design på Johannelundsgatan 29. Johanna Skånmyr – Mönsterdesign & Konst på Skärvallsgatan 1 A.

10. Urban Swenning – Måleri M. Media på Försvarsgatan 1 B.

11. Annika Kihlman – Keramik på Solhöjdsgatan 2B (Mötesplats Trädgård).

12. Oscar Gard Montán – Keramikkonst på Talattagatan 1A (Body by Gard).

13. Viktoria Hallenius – Måleri på Talattagatan 18 (Galleri Långedrag).

14. Liselotte Bengtsson – Keramik på Talattagatan 18 (Galleri Långedrag).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Som planerat: Då öppnar Götatunneln igen

Nyheter Nästa stora trafikavstängning väntar Efter 25 veckors enkelriktning – den 17 december öppnar Götatunneln åter igen upp för trafik i båda riktningarna.måndag 10/12 5:30

Göteborgska lussekatten – vad är grejen?

Nyheter Holländskt djävulsbakverk Saffran i lussekatten – en vattendelare. I stora delar av landet kanske en självklarhet. Men inte i Göteborg. Varför?lördag 8/12 12:06

Krav på lättare regler för alkoholtillstånd

Nyheter Skulle gynna kulturföreningar Att kulturföreningar lättare borde få alkoholtillstånd skriver många göteborgare under på. 835 stycken närmare bestämt. Nu ska frågan tas upp i social resursnämnd.lördag 8/12 6:30

Göteborgs lilla filmfestival klar med sitt program

Nyheter Filmfest för de yngsta i januari Det är inte bara Göteborgs filmfestival som håller hov i januari. Med start den 17 januari vankas också filmfestival i fyra dagar för stadens yngsta medborgare.fredag 7/12 16:54

Torsk på Västkusten – tillbaka igen

Nyheter "En uppmuntrande upptäckt" Den hotade västkust-torsken kan vara på väg tillbaka. Det visar en ny undersökning som nu gett positiva och hoppfulla resultat. "Det här visar på behovet av uthållighet i arbetet", säger forskaren...fredag 7/12 13:30

Tipsen för den bästa Göteborgshelgen

Nyheter Julshow eller magiska under…? Ordlös nycirkus eller ljuvt larmig popmusik? Nöjeshelgen erbjuder mycket. Göteborg Direkts helgtipset visar vägen.fredag 7/12 11:50

Dagens namn – 7 december

Nyheter FILM Glöm för guds skull inte att gratulera denna änglalika person i dag.fredag 7/12 11:00

Vi är GBG

    Vi är GBG