Möt konstnärerna i Långedrag du inte visste fanns

För första gången någonsin får Långedrag sin egen konstrunda där hela 14 lokala konstnärer visar upp sina verk. – Vi stärker varandra och lyfter kulturen i Långedrag, säger Charlotte Olsson, initiativtagare till konstrundan.

  • Publicerad 13:40, 30 maj 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Den 6 juni är det Sveriges nationaldag och i Långedrag kommer firandet i år att vara större än någonsin. Inte nog med att Oscar II:s fort håller öppet och GKSS visar upp sin klassiska regatta. Det kommer även vara premiär för Långedrags egen konstrunda.

– Jag tror att konstrundan kommer göra nationaldagsfirandet här till en verklig familjefest, säger Charlotte Olsson, konstnär och initiativtagare till rundan.

Konstrundan inleder starkt med hela 14 lokala konstnärer som öppnar upp sina hem och ateljéer för allmänheten.

– Jag tror inte det är så många som vet att vi har så här många aktiva konstnärer här ute i Långedrag, säger Charlotte Olsson.

Idén att starta en konstrunda har Charlotte haft i nära åtta år men det är först nu som det blir av.

– Majorna har en konstrunda men där fick vi inte vara med för vi är inte skrivna där. Öarna har ju också en men där fick vi inte heller vara med av samma anledning.

Men det jag slås av nu när jag lanserat idén om Långedrags egna runda är hur hjälpsamma alla är här. Jag har hållit flera utställningar runtom i Europa men där är det inte alls på samma vis, säger Charlotte.

Konstrundan startar vid blomster affären Mötesplats Trädgård vid spårvagnshållplatsen Långedrag där man kan se samlade verk av konstnärerna och välja vilka man vill besöka. Alla håller öppet från 11.00 till 17.00.

Konstrundan

1, 2. Kate & Karl-Gustaf Hellqvist – Måleri & Fotokonst på Hagens Stationsväg 38.

3, 4. Chris & Ingemar Mattsson – Lampor & Målningar på Valnötsgatan 13.

5. Lisbeth Wistrand – Keramik & Målningar på Cedergatan 6.

6. Ida Malmvall – Silverkonst på Långedragsvägen 134 (Lasse-Maja Konditori).

7. Carolina Eriksson – Måleri på Långedragsvägen 134 (Hårspa).

8. Charlotte Olsson – Återvinningskonst och design på Johannelundsgatan 29. Johanna Skånmyr – Mönsterdesign & Konst på Skärvallsgatan 1 A.

10. Urban Swenning – Måleri M. Media på Försvarsgatan 1 B.

11. Annika Kihlman – Keramik på Solhöjdsgatan 2B (Mötesplats Trädgård).

12. Oscar Gard Montán – Keramikkonst på Talattagatan 1A (Body by Gard).

13. Viktoria Hallenius – Måleri på Talattagatan 18 (Galleri Långedrag).

14. Liselotte Bengtsson – Keramik på Talattagatan 18 (Galleri Långedrag).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Helgtips: Allt från hemskheter till humor

Nyheter Göteborg Direkt guidar dig till den bästa helgen Hyllade Tilde firar med releasekalas. Liseberg skrämmer vettet ur sina besökare. Marika Carlsson får publiken att skratta käkarna ur led. Dessutom Kulturnatta. Helgen är alltså späckad med...fredag 19/10 11:18

Dagens namn – 19 oktober

Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dina nära och kära på namnsdagen!fredag 19/10 10:30

Bedrägeribrotten ökar kraftigt i Göteborg

Nyheter "Även vi här i region Väst ser att bedrägeribrotten ökar" I juni dömdes en man i Göteborg för id-kapning, ett brott som enligt polisen blir allt vanligare. Under första halvåret 2018 har hela 752 000 bedrägeribrott anmälts i landet.fredag 19/10 5:30

Kvinnor vinnare på arbetsmarknaden i Västra Götaland

Nyheter "Ett steg mot en mer jämställd arbetsmarknad" Kvinnorna är vinnarna när det kommer till att byta jobb i Västra Götaland. Trenden att fler över 50 får jobb håller i sig och ökar med 15 procent visar nya siffror från Trygghetsrådet.torsdag 18/10 17:01

Göteborgsforskare söker svar på Mars

Nyheter Kan hjälpa framtida resor Det finns många frågor som saknar svar när det gäller den röda planeten Mars. Men nu hoppas göteborgsforskaren Andreas Johnsson finna svaret på några.torsdag 18/10 13:30

Dagens namn – 18 oktober

Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dina nära och kära på namnsdagen!torsdag 18/10 10:30

Apglädjen: Goeldisapan tillbaka i regnskogen

Nyheter FILM Goeldisapan som försvann från Universeum och sedan hittades på Mcdonalds i Västra Frölunda har nu konstaterats helt frisk och får nu återvända till sitt gamla hem inne i Universeums regnskog.torsdag 18/10 9:50

Fortsatt fritt fram för skolfoto i Göteborg

Nyheter Varje enskild rektor bestämmer. Flera kommuner har beslutat att inte tillåta skolfotografering efter införandet av GDPR. Men för skolorna i Göteborg är det fortfarande fritt fram.torsdag 18/10 5:30

Dagens namn – 17 oktober

Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dina nära och kära på namnsdagen!onsdag 17/10 10:30

Vi är GBG

    Vi är GBG