Majorna. Foto: Markus Esselmark

Möt Markus favoritplatser på Insta

Nu presenterar vi våra favoritfotografer på Instagram. Du hittar alla och tusentals till under vår egen tagg #GöteborgDirekt. Först ut är färgstarke @PhotosByMackan alias Markus Esselmark.

  • Publicerad 15:34, 21 apr 2022

Jag vill visa upp vårt kära Göteborg ur sin allra bästa vinkel och sida.

Kommer du ihåg den första bilden du la upp?

– Min första bild på Instagram minns jag med lätthet då det är bild på när jag klarade teoriprovet för B körkort. En fantastiskt känsla då. Jag har aldrig tagit bort någon bild på Instagram så man kan enkelt följa min utveckling och resa med fotograferandet från början fram tills nu vilket jag tycker är kul att kika igenom ibland.

Vad vill du berätta med dina bilder på Instagram?

– Jag vill visa upp vårt kära Göteborg ur sin allra bästa vinkel och sida. Jag trycker gärna på med lite färg för att liva upp mina bilder och få dom att poppa lite mer.

Vilka är dina favoritmotiv?

– I nuläget är det alla byggnader som växer fram överallt. Både i Gårda, vid Järntorget och på Hisingen vid Lindholmen. Arkitektur och byggnader är något jag tycker är väldigt kul att fota bland annat. Gillar annars de klassiska motiven som Lilla Bommen, kanalen vid Lejontrappan eller Poseidon och Klippan kring Älvsborgsbron. De motiven ger alltid något fint.

Linnéstan. Foto: Markus Esselmark

Spårvagnar. Foto: Markus Esselmark

Vilket är ditt bästa tips för nya fotografer på Instagram?

– Fota bara på och försök lära dig av dina foton om det är något du tycker kunde bli bättre. Något som såklart är ganska subjektivt men försök ändå att få till grunderna som rak horisont, fokus på rätt ställe där du vill ha det och försök hitta din stil som du känner dig nöjd med på bilderna du lägger upp.

– För många av oss har det tagit många tusentals bilder innan vi hittat vår stil och man ändrar stil längs resans gång.

– Ett annat bra tips är att låna inspiration från andra fotografer och sedan ut och testa. Jag har själv nischat mig på att mestadels ta bilder på och i Göteborg som ni kan se på mitt konto och det gör även att mitt konto blir ganska rent och städat som jag tror många uppskattar. Huvudsaken är att du i slutändan känner dig nöjd över dina skapelser!

@PhotosByMackan

Namn och ålder: Markus Esselmark, 36 år ung.

Instagram: @PhotosByMackan

Gör: Arbetar heltid natt som fastighetstekniker på Securitas. Utöver heltid där så arbetar jag deltid som fotograf.

Bor: I Västra Frölunda/Tynnered med min sambo och våra 2 barn.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG