Fiskmiss. Burkarna på bilden har inget att göra med tonfisken som mannen i artikeln fick. Foto: Mostphotos

Muckade från fängelset – fick fem kilo tonfisk i påse

En göteborgare som muckade från fängelset fick inte tillbaka sina inlämnade ägodelar. Istället fick han okända dokument och fem kilo tonfisk med sig hem.

  • Publicerad 10:18, 31 aug 2022

När en man, hemmahörande i Göteborg, skulle hämta ut sina inlämnade tillhörigheter efter att ha avtjänat ett fängelsestraff på anstalten Storboda, blev han minst sagt förvånad.   

I påsen han fick med sig hem fanns inte mannens saker. Istället låg där dokument från en annan intagen och fem kilo tonfisk i burkar.  

”Tyvärr saknades de flesta av mina ägodelar. I stället fick jag en stor papperspåse med dokument från en annan intagen och 5 kg tonfisk i burkar som inte var mina!” Det skriver mannen i en anmälan till Justitieombudsmannen (JO).

Letar efter rätt saker

Han ska sedan ha gjort flera försök att rätta till förväxlingen utan att lyckas.

Ex-fången uppger i anmälan att han tog för givet att allt stod rätt till. Han kontrollerade därför påsens innehåll först senare, efter att ha signerat utlämnandet.

Beskedet från förrådet på anstalten är att hans ägodelar inte längre finns registrerade i systemet i och med signaturen.

Mannen ska samtidigt ha blivit hänvisad vidare till Kriminalvårdens huvudkontor

JO som granskar nu fallet och inväntar svar från myndigheten om uppgifterna i anmälan.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00