Musiken har valt Sarah

Musiken har funnits hos Sarah Hansson länge. Nu är hon sin egen producent och gör sin musik också till ett familjeprojekt där pappa Lars Hansson, maken Kris Granger och hans bror JasonYG ingår.

  • Publicerad 17:00, 27 jun 2021

Jag kommer aldrig sluta med musik.

Sarah Hansson är allt annat än pappas flicka. Men hennes far, musikern Lars Hansson, har förstås sin beskärda del av musikintresset, precis som Trinidad och Tobagofödda mamman.

– Det var absolut inte jobbigt att växa upp med soccan, eller calypson, på 90-talet. Jag har omfamnat det samtidigt som jag gillade Britney Spears och Christina Aguilera, helt enkelt, säger hon.

– Jag har alltid sjungit, så jag skulle nog säga att jag inte har valt musiken. Det är musiken som har valt mig. Redan då jag var i nioårsåldern skrev jag låtar. Av en vän till pappa fick jag ett dataprogram med färdiga loopar. Det blev mitt första sätt att skriva färdiga låtar. Båda mina föräldrar har varit väldigt stöttande i mitt musikskapande.

Utvecklade låtskrivandet

Hon utvecklade sitt låtskrivande med nya dataprogram. Med tiden började Sarah Hansson producera sitt eget material.

– Att det inte var så vanligt med kvinnliga producenter, var ingenting jag tänkte på, säger hon som nu är medlem i EQ Loves Music, en Göteborgsbaserad plattform för kvinnliga musikproducenter och musiker.

Sarah Hansson är uppvuxen i Haga, efter Hagaskolan väntade Fjällskolan och när det var dags för gymnasiet hamnade hon i Kungälv på musikallinjen på Kongahällaskolan, numera Mimers hus.

– Det var jätteroligt. Jag sjöng och dansade. Vi spelade teater också, men det passade inte mig. Jag kan fortfarande vara skrämd av att stå på scen och spela teater. Däremot trivs jag med att sjunga.

Efter gymnasiet hamnade hon i England för att utanför London, ingå i olika gruppkonstellationer med hopp om genombrott.

– Det var pop, lite r'nb. Vi gjorde lite showcasespelningar, men inte så mycket inspelningar. Men jag kände inte att jag utvecklades. Så jag gjorde lite olika auditions för grupper samtidigt som jag jobbade på varuhuset Debenhams på Oxford Street, berättar Sarah Hansson, som lämnade England efter två och ett halvt år.

Pausade musiken

Istället väntade nästa äventyr då hon for för en musiksatsning på Trinidad och Tobago. Inspelningar väntade, men inte heller där landade det som Sarah Hansson önskade.

– Ett tag kändes det som om jag inte kom någon vart och att jag inte hade rätt nätverk, så jag pausade musiken ett tag för att fokusera på att jobba. Men... musiken är ju en passion, så nu har jag bestämt att göra det för mig själv. Jag kommer aldrig sluta med musik, men inser också att jag inte blir någon Beyoncé.

Så har det blivit ep:n "Wifey", som precis kommit.

– Det är det första verket jag har mixat och mastrat själv. Sedan har jag hjälpt pappa med att mixa och mastra hans album. Jag kommer fortsätta producera musik och samarbeta med andra.

Sarah Hansson

Är: 34. Musiker, låtskrivare, sångerska och producent. Läser ljud- och musikskapande, bland annat på Linnéuniversitetet. Arbetar deltid på Hede outlet. Läste musikallinje på Kongahällaskolan på gymnasiet. Reste direkt efter gymnasiet till London för att ingå i olika gruppkonstellationer under två och ett halv år.

Bor: I Mölndal med maken Kris Granger. Uppvuxen i Haga. Flyttar till Majorna i höst.

Aktuell: Med ep:n "Wifey", som gästas av hennes man Kris Granger och hans bror JasonYG.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12