Duo på skiva. Fabian och Lindha Kallerdahl har varit ett par på och vid sidan av scenen. Nu också på skiva. Foto: Kai Martin

Musiken och kärleken förenar paret Kallerdahl

De har varit ett par på och utanför scenen i 20 år. Nu är Fabian och Lindha Kallerdahl det också på skiva. – Det var nu vi skulle göra det, säger hon.

  • Publicerad 09:10, 30 maj 2018

Första mötet var hastigt. Andra gången var det i ett jam. Nu har sångerskan Lindha och pianisten Fabian Kallerdahl varit ett par i snart 20 år. Musiken och kärleken förenar paret Kallerdahl, som spelat ihop sedan det där jammet, men aldrig tidigare gjort en skiva ihop.

– Vår musik hanteras styvmoderligt i familjen, förklarar Fabian Kallerdahl.

Ja, det är kanske inte så konstigt. Med en nioåring och en tolvåring krävs föräldraskap och närvaro. Så spelar den ene står den andre för omvårdnad hemma.

Så när det då öppnades en möjlighet att spela in den där skivan som paret länge pratat om, ja, då var det bara att slå till.

– Skulle vi göra den var det nu det skulle ske, säger Lindha Kallerdahl

En dag vigdes åt inspelning. Fem låtar från den stora amerikanska sångboken fanns på repertoaren. Resterande hälft skulle improviseras fram som hyllning och med respekt till förebilderna. Hon, den expressiva sångerskan, upptäckte att hon också kunde sjunga vackert.

– Det är vår villkorslösa kärlek till musiken och en kärlek till melodierna och orden, förklarar Lindha Kallerdahl.

– För oss var det viktigt att både ha respekt för traditionen och för spontaniteten. Vi ville visa på sårbarhet och samtidigt inte ge vika för vårt eget uttryck.

Kallerdahl

Är: Fabian, 40, och Lindha, 45.

Bor: Med barn och hund i Masthugget.

Yrke: Musiker och kompositörer. Samtalsterapi med buddhism som grund (Lindha).

Aktuella: Med duoalbumet "The thrill is gone".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG