4Sound säljer både nya och begagnade musikinstrument. Gitarravdelningen i Göteborgsbutiken lockar kunder från hela Sverige. Foto: Mostphotos

Musikjätten ansöker om konkurs – ”känns för jävligt”

Musikkedjan 4 Sound har ansökt om konkurs. I Göteborg berörs en av landets största musikaffärer.

  • Publicerad 09:38, 10 okt 2019

Företaget Music Retail Holding, som äger en av Sveriges största butikskedjor för musikinstrument – 4 Sound, har ansökt om konkurs.

– Det stämmer, vi lämnade in konkursansökan igår för verksamheten i Sverige och Norge, säger Patrik Johansson, på Music Retail Holding.

Varför ansöker ni om konkurs?

– Vi har haft det jättetufft där e-handel har varit väldigt dominant inom musikindustrin under ganska många år nu. Det har varit ett hårt marknadsklimat.

4 Sound har under de senaste åren varit den ledande musikkedjan i Sverige. Landets musikskolor har varit en av de största kunderna.

Totalt berörs 150 medarbetare i 18 butiker i Sverige. I Göteborg handlar det om en av landets största musikaffärer på Odinsgatan.

Under året har flera olönsamma butiker stängts igen, men det har inte räckt.

– Vi har haft ett riktigt stålbad under 2019 och gjort många stora åtgärder där vi bland annat styrt om mer mot e-handel. Men vi faller på målsnöret, säger Patrik Johansson.

Hur känns det här?

– Det känns förjävligt. Vi är så ledsna att vi inte får realisera planen och det känns väldigt tråkigt för våra medarbetare som visat enorm fighting spirit. Hela teamet har gjort en heroisk insats.

Vad händer nu?

– Vi lämnade som sagt in konkursansökan under onsdagen. Konkursförvaltare är utsedd. Mer än så kan jag inte spekulera i just nu. Det är upp till konkursförvaltaren, säger Patrik Johansson.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Trion som sprängdes men ändå håller ihop

Konflikten med releasefest på fredag Tre medlemmar som bor på tre olika håll. Inga problem för vistrion Konflikten som antar utmaningen. Så följs en singel av en till plus en EP av den produktiva trion.tisdag 21/1 10:30

DEBATT

"Vi har ett välfärdsnödläge"

DEBATT Satsa på primärvården och förbättra villkoren för sjukhuspersonalen är två punkter som Vänsterpartiets Eva Olofsson, Carina Örgård och Jan Alexandersson tycker bör prioriteras i regionen.torsdag 16/1 11:36

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57