Nagelbitaren: Nu avgörs slutspelet i SM

I kväll avgörs semifinalen av SM i basket då framgångssagan från Högsbo möter IK Eos i Lund. – Det här kommer blir den svåraste semifinalen hittills, säger tränare Robin Sandberg.

  • Publicerad 18:00, 10 apr 2019

Sport. Robin Sandberg, tränare för Högsbo baskets damer. Foto: Högsbo basket

I kväll möter Högsbo basket IK Eos i Lund i en rafflande semifinal. Laget har tidigare chockat rejält genom att slå Luleå i kvartsfinalen och vinna två raka i semin mot Eos.

– Stämningen är jättebra i laget, fyra raka vinster underlättar ju allt och framför allt när det är tajta matcher, säger Robin Sandberg.

Laget har vilat lite extra inför just den här matchen och Robin ser två jämnstarka lag som kommer att mötas ikväll. Trots att de har två raka segrar mot Eos i bagaget tror han att de kommer får kämpa hårt för vinst.

– Det är lite annorlunda nu, de är i en sits där de måste vinna vilket kan vara tufft för dem men och andra sidan har de inget de behöver spara på utan kan ge allt. Jag tror att situationen är ganska bra för dem för de har inget att förlora, säger Robin.

Kommer det bli en nagelbitare ikväll?

– Ja det tror jag, det kommer nog vara tuffare hela vägen i mål så det tror jag absolut att vi kan förvänta oss, avslutar Robin.

Klockan 19.34 är det uppkast.

Högsbobasket

Högsbo Basket är en av Sveriges största basketbollföreningar med sina 600 medlemmar och har sitt säte i Västra Frölunda i Göteborg. Vår verksamhet bedriver vi i vår egen hall, Gothia Arena och vi är representerade i såväl Cubsverksamhet 3-8 år, i EB och EBC, 7-12 år och våra tonåringar med basketspel i Ungdomsserier. Vi har utvecklingslag i Div 2 och motionslag för äldre aktiva spelare. Vårt damlag spelar fr.o.m. säsongen 2018/2019 i Basketligan Dam och våra herrar i Superettan.

Vi är GBG