Nallen Bobo tillbaka i Fiskebäck efter sin jordenrunt-resa

I november lämnade klass 2P på Fiskebäcksskolan nallen Bobo i en busskur utanför skolan. Åtta månader senare är han tillbaka efter en resa han sent ska glömma.

  • Publicerad 09:43, 5 jul 2018

Allt började med att klass 2P på Fiskebäcksskolan hade en läsebok.

– Den handlar om en klass som skickar i väg en nalle ut i världen. Då frågade barnen om inte vi också kunde göra det. Så jag frågade om de hade några nallar vi kunde använda. Vi fick ihop två, säger läraren Annelie Nordin.

Nallarna fick med sig var sin lapp med instruktioner om att upphittaren gärna fick höra av sig till klassen. I slutet av förra året lämnades nallarna i en busskur utanför skolan och äventyret kunde börja.

Ganska tidigt förlorade klassen kontakten med den ena nallen, men den andra, Bobo, fick en resa andra nallar bara kan drömma om.

Bobo hamnade i Finland hos paret Slava och Luliia som hittade honom vid en busskur i staden Jyväskylä. De tog Bobo under beskydd och lät honom följa med på resor till deras hemland Ryssland. Bobo fick bland annat uppleva rekordkyla i Sibirien.

– Vi fick bilder när han satt ute i 45 grader kyla, säger Annelie Nordin.

Slava, Luliia och Bobo fortsatte sina resor runt om i Ryssland, bland annat till Moskva och Sankt Petersburg. Men även världens till ytan största land kan bli för litet för en nalle från Fiskebäck. En vän till Slava lät därför Bobo följa med på en resa till Japan.

– Där var han bland annat på en hockeymatch och fick träffa en stor maskot, säger Annelie Nordin.

Under hela äventyret fick klassen mejl med bilder och uppdateringar. Från klassrummet kunde de följa resan på en karta.

– Jag har lärt mig om länder och städer jag inte visste fanns, säger Josefina Demming, 9 år, från klass 2P.

När Slava och Luliia nu i juli skulle på en konsert i Sverige så passade de på att åka till Göteborg och lämna tillbaka Bobo till klassen.

– Det var jättekul! Från början trodde vi inte att det inte skulle bli så bra som det blev. Den första nallen försvann ju. Men nu har Bobo kommit tillbaka och det känns jättekul, säger Josefina Demming.

Vilken är din favoritbild från Bobos resa?

– Det är nog den när han satt på någon is-grej i Ryssland.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG