Knarkfynd. Narkotika hittades under torsdagen den 17 vid två olika förskolor. Foto: Mostphotos

Narkotikafynd vid två olika förskolor – samma dygn

Privatpersoner hittade knark vid två olika förskolor samma dygn i södra och västra Göteborg. "Även om det är små mängder är det katastrofalt", säger Mika Jörnelius, polisen syd.

  • Publicerad 13:11, 18 jan 2019

I torsdags fick polisen in uppgifter om att privatpersoner hittat narkotika vid två olika förskolor i södra och västra Göteborg, en i Askim och en i Älvsborg.

– Det ska inte har rört sig om några mängder med det är nog så allvarsamt att man hittar narkotika vid skolor och förskolor, säger Mika Jörnelius vid polisen syd.

Göteborg Direkt har flera gånger tidigare skrivit om narkotika som hittats i anslutning till förskolor eller skolor, senast i november förra året.

Elever hittade gömda tabletter vid skolan

Att narkotika göms på olika offentliga platser i samhället är känt sedan tidigare av polisen men mönstret att gömma vid förskolor har polisen inte sett tidigare, enligt Mika.

– Det är inte alltid säkert att personen i fråga gömt narkotikan där det hittats. Personen kan ha fått syn på polis och bara kastat ifrån sig preparatet för att bli av med det, säger Mika Jörnelius.

Femåring hittade knark utanför förskolan

När uppgifter om liknande fynd nått polisen finns det inte jättemycket de kan göra för att följa upp och så även i de här fallen.

– Det finns inte tillräckligt med spår för att vi ska kunna följa upp det så det kommer inte bli någon utredning kring de här två fallen, säger Mika Jörnelius.

Vad ska man göra som privatperson om man hittar misstänkt narkotika?

– Då ringer man 112, där ifrån blir man hänvisad till en polis som ger instruktioner kring hur man ska hantera fyndet.

Vi är GBG

    Vi är GBG