Biljakt. Polis fick jaga flyende bil på Säröleden. Foto: Mostphotos

Nattens händelser: Vansinnesfärd på Säröleden slutade i krock

Nattens händelser. En man hittas skadad nedanför ett berg vid Stigbergsliden och en scoutstuga i Biskopsgården har brunnit ned till grunden, polisen misstänker skadegörelse genom brand.

  • Publicerad 08:32, 26 apr 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Klockan 02.49 fick polisen in ett larm om en brand i en scoutstuga vid Kölnåsgatan i närheten av Biskopsgården.

Inga personer ska ha befunnit sig inne i stugan och ingen ska ha kommit till skada. Stugan var övertänd när räddningstjänst kom till platsen och den gick inte att rädda.

– Vi har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand. Jag tror att man misstänker skadegörelse då man i nuläget inte hittat någon annan förklaring till branden, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Man hittad skadad

Vid halv fem-tiden på morgonen hittades en man i 35-årsåldern svårt skadad nedanför ett berg vid ett vandrarhem på Stigbergsliden. Mannen hade svåra skallskador och fick föras med ambulans till Sahlgrenska.

Enligt polisen är det mycket oklart vad som hänt mannen men polisen har inlett en förundersökning.

– Det är svårt att säga om han har hoppat själv eller om han ramlat eller blivit knuffad. Vi har ännu inte kunna prata med mannen då han är nedsövd på Sahlgrenska, säger Peter Adlersson.

Biljakt på Säröleden

Samtidigt vid halv fem-tiden försöker en polispatrull på Säröleden stoppa en bilist som dock väljer att försöka köra ifrån patrullen. Polisen följer efter i hastig färd mot Hovås, Billdal och Kungsbacka. De försöker stoppa den flyende bilen med spikmatta dock lyckas föraren passera dem två gånger.

I Kungsbacka rammar föraren en polisbil och fortsätter ut på E6 mot Göteborg. Ingen polis kom till skada i samband med kollisionen.

Vansinnes färden slutar med att föraren krockar med en annan bilist vid Frölundamotet på Västerleden. Båda får föras till sjukhus med oklara skador.

Den flyende bilisten är gripen och misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, försök till våld mot tjänsteman, grov olovlig körning och drograttfylleri. Då polisen hittar pepparspray och en kniv i bilen rapporteras han även för brott mot vapenlagen samt brott mot knivlagen. Han ska även ha varit efterlyst för förhör om en stöld.

Göteborgsnöje

Hon ska få filmfestivalen att flyga utan Draken

Nöje Volontären Mirja Wester blev vd För drygt ett år sedan summerade Göteborgs filmfestival ännu en framgångsrik festival. Nu, 2021, är Mirja Wester redo för en festival med helt nya riktlinjer på grund av pandemin.lördag 16/1 15:00

Upplev filmfestivalen från vardagsrummet

Nyheter Programsläpp. Nu presenteras Göteborgs filmfestivals program. En filmfest på distans med digitala sändningar från premiären 29 januari till avslutningen 8 februari. Men också med möten, intervjuer och musik.tisdag 12/1 15:42

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Lämna inte ut ditt bankkort till okänd person

Konsument Konsumentfrågan Hur tidigt måste man anmäla ett fel på julklappen för att få ersättning och är det okej att lämna ut sitt bankkort till ett företag som ber om det? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. lördag 2/1 15:30

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20