Biljakt. Polis fick jaga flyende bil på Säröleden. Foto: Mostphotos

Nattens händelser: Vansinnesfärd på Säröleden slutade i krock

Nattens händelser. En man hittas skadad nedanför ett berg vid Stigbergsliden och en scoutstuga i Biskopsgården har brunnit ned till grunden, polisen misstänker skadegörelse genom brand.

  • Publicerad 08:32, 26 apr 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Klockan 02.49 fick polisen in ett larm om en brand i en scoutstuga vid Kölnåsgatan i närheten av Biskopsgården.

Inga personer ska ha befunnit sig inne i stugan och ingen ska ha kommit till skada. Stugan var övertänd när räddningstjänst kom till platsen och den gick inte att rädda.

– Vi har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand. Jag tror att man misstänker skadegörelse då man i nuläget inte hittat någon annan förklaring till branden, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Man hittad skadad

Vid halv fem-tiden på morgonen hittades en man i 35-årsåldern svårt skadad nedanför ett berg vid ett vandrarhem på Stigbergsliden. Mannen hade svåra skallskador och fick föras med ambulans till Sahlgrenska.

Enligt polisen är det mycket oklart vad som hänt mannen men polisen har inlett en förundersökning.

– Det är svårt att säga om han har hoppat själv eller om han ramlat eller blivit knuffad. Vi har ännu inte kunna prata med mannen då han är nedsövd på Sahlgrenska, säger Peter Adlersson.

Biljakt på Säröleden

Samtidigt vid halv fem-tiden försöker en polispatrull på Säröleden stoppa en bilist som dock väljer att försöka köra ifrån patrullen. Polisen följer efter i hastig färd mot Hovås, Billdal och Kungsbacka. De försöker stoppa den flyende bilen med spikmatta dock lyckas föraren passera dem två gånger.

I Kungsbacka rammar föraren en polisbil och fortsätter ut på E6 mot Göteborg. Ingen polis kom till skada i samband med kollisionen.

Vansinnes färden slutar med att föraren krockar med en annan bilist vid Frölundamotet på Västerleden. Båda får föras till sjukhus med oklara skador.

Den flyende bilisten är gripen och misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, försök till våld mot tjänsteman, grov olovlig körning och drograttfylleri. Då polisen hittar pepparspray och en kniv i bilen rapporteras han även för brott mot vapenlagen samt brott mot knivlagen. Han ska även ha varit efterlyst för förhör om en stöld.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Han tar över som konstnärlig ledare på Backa teater

Göteborgare, skådespelare och regissör Han har spelat teater som både praktikant och anställd skådespelare på Backa teater. Nu återvänder göteborgaren Lars Melin dit som konstnärlig ledare.söndag 28/6 16:10

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11