Ivo. Olämplig nattpersonal pekas i en lex Sarah-anmälan ut som orsak till att en rad missförhållanden har pågått på serviceboendet. Foto: Michael Erhardsson

Nattpersonal kränkte brukare på serviceboende

Nattpersonalen kränkte brukare både fysiskt och psykiskt vid flera tillfällen på ett serviceboende i centrum. Nu anmäls händelserna till Inspektionen för vård och omsorg.

  • Publicerad 06:00, 10 feb 2019

En nattpersonal på ett serviceboende i centrum har under en lång tid utsatt brukare för både fysiska och psykiska kränkningar. Det framkommer i en lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som nyhetsbyrån Siren tagit fram.

Personalen ska också ha struntat i att hjälpa brukare med sin hygien under natten och enligt anmälan ska brukare även ha fått utstå tvångsåtgärder.

Vid vissa tillfällen har de larm, som ska registrera brukare när de är uppe och går under natten, inte ställts fram och vid vissa tillfällen har de ställts fram på ett felaktigt sätt.

Ytterligare brister handlar om felaktig medicinhanteringen och tandproteser som inte tagits ut när brukaren ska sova.

Enligt anmälan beror bristerna på olämplig personal samt att enhetschefen inte vidtagit åtgärder utan låtit situationen fortgå.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG