NCC ska bland annat bygga Västlänkens station Korsvägen. Foto: White Arkitekter/NCC

NCC storsatsar – 500 ska nyanställas på västkusten

Byggföretaget NCC är inblandade i flera stora byggprojekt i staden de närmaste åren vilket innebär att de måste rekrytera. – Det handlar om mellan 500 och 600 personer i västra Götaland, huvudsakligen i Göteborg, säger koncernchefen.

  • Publicerad 12:19, 12 jun 2018

NCC har en orderstock på runt 10 miljarder i pågående bygg- och anläggningsprojekt i västra Sverige.

– Det uppenbara är Västlänken där vi bygger deletapperna Centralen och Korsvägen. Men också Drottnings Silvias barnsjukhus, utbyggnad av Landvetter flygplats, Tingstadstunneln och Lisebergs nya badanläggning och hotell. Sedan har vi våra vanliga verksamheter med bostadsbyggande där det finns flera projekt, säger Tomas Carlsson, koncernchef för NCC.

För att möta det stora behovet av arbetskraft kommer NCC att behöva rekrytera mellan 500 och 600 personer i västra Götaland, huvudsakligen i Göteborg, de närmaste fem åren.

– Totalt sätt behöver vi alla typer av tjänster, allt ifrån ingenjörer till byggnadsarbetare. Men det är övervägande tjänstemän som vi anställer själva, säger Tomas Carlsson.

Utöver det väntas närmare 500 nya jobb till underleverantörer och bemanningsbolag som NCC anlitar till projekten.

Det rådet stor brist på arbetskraft inom byggsektorn. Finns de här personerna?

– Det tror vi att de finns. Utmaningen ligger i att få tag på de bästa människorna. Men projekten vi ska arbeta med är så pass spännande så det blir nog inga problem, säger Tomas Carlsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG