Hann inte fram. Kvinna fick föda på parkering på Östra sjukhuset när hin inte hann fram till förlossningen. Foto: Mostphoto

Nekades plats på förlossningen – fick föda i garage

En kvinna födde sin dotter i Östra sjukhusets parkeringsgarage. Detta efter att blivit nekad plats på närmaste sjukhus. Nu bedömer Ivo att sjukvården tagit rätt beslut.

  • Publicerad 15:36, 17 maj 2018

”Det jag vill anmäla är att jag blev nekad att få åka till förlossningen på Näl sjukhus som ledde till att min dotter föddes i vår bil. ” Så skriver kvinnan i anmälan till IVO.

Den gravida kvinnan från Stenungsund nekades plats på förlossningen i Trollhättan och hänvisades i stället till Göteborg. Men i rusningstrafiken tog färden en timme och kvinnan hann bara till garaget på Östra sjukhuset innan hon födde en dotter i bilen.

I anmälan framgår också att kvinnans man hade påpekat i telefon med sjukhuspersonalen att det var rusningstrafik till Göteborg och flera vägbyggen på sträckan, men ombads ändå köra till Östra sjukhuset.

Förlossningen på parkeringen gick bra men kvinnan beskriver upplevelsen som "förnedrande".

Nu bedömer Ivo att sjukhusets beslut att skicka kvinnan till Östra var riktigt men påpekar att man vid hänvisning till ett annat sjukhus ska hänsyn till patientens och anhörigas oro.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG