Norénstämning på äldreboendet

Det var stor uppslutning på äldreboendet Vegahusen när Gustaf Norén genomförde sitt uppträdande på Way out Vega, samtidigt med att Way out West gick av stapeln.

  • Publicerad 19:02, 11 aug 2017

– Jag vill fördela musikens kraft rättvist i samhället, säger Gustaf Norén.

Det var förra året som Vegahusens äldreboende startade sin egna festival Way out Vega.

– Vi jobbar hela tiden med att ta in det som hände ute i samhället in hit till boendet då många äldre har svårt att tillgodogöra sig kultur, säger Monica Berglund direktör på Tre Stiftelser.

Läs även: Tungt namn till Way out Vega

Det är inte första gången som Gustaf Norén spelar för äldre på det här sättet. I fjol bjöd han in flera sjuttioplussare till festivalen Peace and Love i Borlänge och uppträdde för dem.

– I dag finns det inga kommersiella intressen att göra kultur för äldre därför tycker jag det är viktigt att ta ansvar och göra något åt det, förklarar Gustaf.

Han har till och med sagt att det i dag är hans dröm att spela för äldre och det hela började då han tog med gitarren till sin morfars boende.

– Mormor frågade om jag inte kunde ta med mig gitarren och spela lite och när jag väl började så såg man att det tändes något i ögonen på honom, han vaknade till, berättar Gustaf och fortsätter:

– Därför vill jag förmedla musikens kraft i samhället, det är en nyckel till att låsa upp sinnet hos många äldre.

Ulla-Britt Zackridsson har bott på Vegahusen i snart fem år och hon uppskattade Gustaf Noréns besök.

– Det är viktigt att man aktiverar sig när man blir äldre och att man får en anledning till att komma ut från rummet, säger Ulla-Britt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG