Barnsligt sommarjobb. Nu kan gymnasieelever söka kommunalt feriejobb som värd på barnens kulturkalas. Foto: Mostphotos

Nu är det dags att söka sommarjobb!

Går du på gymnasiet och har tänkt söka kommunalt sommarjobb? Då är det hög tid. Nytt för i år är jobb på reklambyrå, som förändringsagent eller som värd på barnens kulturkalas.

  • Publicerad 10:00, 24 feb 2018

Göteborgs Stad tillhandahåller cirka 1400 sommarjobb för gymnasieelever i årskurs ett och på vissa program även andra året.

Hittills har man fått in runt 3000 ansökningar och fler lär det bli innan sista ansökningsdagen den 28 februari.

I år finns två nya arbetsområden att söka till: Göteborg open, där man jobbar med reklam och kommunikation för att berätta om hur staden utvecklas samt förändringsagent hos Ung Handlingskraft, där man jobbar med idéer och projekt som skapar positiva värden för staden.

Dessa sommarjobb har tidigare enbart funnits att söka för elever i årskurs nio genom respektive stadsdel.

Sommarjobba med kultur

En annan nyhet är möjligheten att önska arbetsområde.

– Vi hoppas att det ska leda till bättre matchningar, som innebär win-win för både arbetsplatsen och den som ska jobba, säger Therese Rasmusson, projektsamordnare på Centrum för arbetsmarknadsanställningar.

För den som sysslar med musik, dans, konst eller teater är kultursommarjobben populära. I år finns även möjlighet att jobba på barnens kulturkalas.

– Det kan vara allt från ansiktsmålning och att vara värd för någon aktivitet till att ha hand om logen och förse artisterna med dricka och snacks.

Tips till den som ska söka feriejobb?

– Skaffa ett bankkonto där lönen ska betalas ut. Skaffa gärna ett utdrag ur belastningsregistret. Det krävs inom alla områden där man på något sätt kommer i kontakt med barn under 18 år. Ju fler områden man klickar i att man är intresserad av, desto större är chansen till jobb.

För elever i grundskolan tillhandahålls feriejobben av respektive stadsdel. Där är ansökningen öppen från den 1 till 31 mars.

Feriejobb gymnasiet

Vem kan söka?

Om du är folkbokförd i Göteborg och går:

- årskurs ett på gymnasiet
- årskurs ett på introduktionsprogrammet
- årskurs två på språkintroduktionsprogrammet
- årskurs ett och två på Barn- och fritidsprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet

Vem får jobb?

- Det är lottningen som avgör om du får ett sommarjobb. Sedan bestämmer Göteborgs Stad vilket jobb du ska få. Besked i slutet på mars.

Vad får man i lön?

65,63 kr + semesterersättning 7,88 kr = 73,50 kr (2017)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG