VINGEN. Kulturhuset Vingen blir hem för Torslanda fritidsgård. Foto: Lina Persson

Nu är det klart – här hamnar Torslanda fritidsgård

Nu är det bestämt. Inom kort flyttar Torslanda fritidsgård in i Kulturhuset Vingen vid Amhults torg. Efter ett år utan lokaler blir fritidsgården återigen tillgänglig för alla stadsdelens alla ungdomar.

  • Publicerad 14:06, 3 apr 2018

Verksamheten kommer att tjuvstarta med gruppverksamhet redan i april, men när den officiella invigningen blir av är ännu inte spikat.

– Det blir i alla fall före sommaren, hoppas vi, säger Michael Göransson som är sektorschef för kultur och fritid i Västra Hisingen. Det har varit administrativa lokaler så att det är några saker som måste fixas till först, något dörrparti bland annat.

Torslanda fritidsgård huserade tidigare i Torslandaskolans lokaler men fick flytta ut till höstterminen 2017 eftersom skolan behövde lokalerna till sin verksamhet. Sedan dess har fritidsgården haft en ambulerande verksamhet som gjort riktade insatser. Under hösten och vintern har de hjälpt ungdomar som i projektform har velat genomföra olika aktiviteter, till exempel disco, paintball och skidresor.

Inom kort kommer alltså Torslanda fritidsgård att kunna erbjuda en permanent plats för umgänge och aktiviteter för ungdomar mellan 12 och 20 år. Planen är att hålla öppet måndag till lördag varje vecka i Vingen.

– Vi får rätt ofta frågan "när öppnar ni"?, sade fritidsledaren Mattias Lagnander till Göteborg Direkt för en dryg månad sedan. Vi är fyra fritidsledare som inte vill något annat än att öppna och köra.

LÄS MER:

Vingen – hoppet för de unga i Torslanda

Klart för utbyggnad av Vingen i Torslanda

Torslanda fritidsgård

En av två fritidsgårdar i Västra Hisingen
Hade tidigare upp till 50 besökare varje vardag
Planerar att hålla öppet måndag till lördag
Målgruppen är primärt ungdomar 12-20 år

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG