Byggstart. Nu byggs nya seniorbostäder i Högsbo. Foto: Riksbyggen

Nu byggstartar 79 nya bostäder i Högsbo

I förra veckan togs det första spadtaget för ett nytt seniorboende i Högsbo. När de väl står färdiga kommer de ge 79 nya bostäder vigda för äldre.

  • Publicerad 13:42, 7 nov 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Behovet av nya seniorbostäder i Göteborg är stort. Nu har det nya sceniorboendet Bonum bostadsrättsförening Guldmyntet byggstartat som när det står klart kommer generera 79 nya bostäder för personer i åldern 55 eller mer.

– Behovet av den här typen av bostäder märks inte minst i det stora intresse som finns för Bonum Brf Guldmyntet. För Riksbyggen som långsiktiga samhällsutvecklare i Göteborg är vi därför mycket glada över att officiellt nu kunna starta byggandet, säger Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef, Riksbyggen Bostad Göteborg.

Riksbyggen säljstartar vid Axel Dahlströms torg

Det är två nya lägenhetshus som kommer uppföras på platsen med en fasad av gult tegel för att passa in i området.

– Vi tror att det kommer att kännas som en naturlig del av den befintliga 50-talsbebyggelsen i Högsbo. Lägenheterna blir ljusa, med stora fönster och öppna, luftiga planlösningar. Självklart har alla lägenheter inglasad balkong eller en generös uteplats. På Riksbyggen ser vi nu fram emot att komma igång med utvecklingen av stadsdelen, säger Jesper Lundell, regional affärsutvecklare för Bonum seniorboende.

Inflyttning är beräknad att ske under hösten 2021.

Då löper kontrakten i Askimsviken ut

Vi är GBG