Friskvård. Fokus på motion och hälsa i Vättlefjäll i Angered med nytt motionscentrum Foto: Mostphotos

Nu byggstartar motionscentret i Vättlefjäll

Det nya motionscentret i Vättlefjäll i Angered är över ett år försenat. Men nu har markarbetet startat och bygget är igång.

  • Publicerad 11:30, 20 feb 2021

Efter flera turer har bygget av det nya motionscentrumet i Vättlefjäll i Angered startat meddelar kommunen.

– Det känns väldigt bra att vi nu är igång med bygget. Vi kommer under den närmaste månaden utföra schaktarbeten som kräver en del bergsprängning. Därefter följer yttre VA-arbete och i mitten av mars är tanken att bottenplattan ska gjutas, säger Magnus Elsilä, projektledare, idrotts- och föreningsförvaltningens fastighetsavdelning i ett uttalande.

Motionscentrum i Vättlefjäll kan byggas – dyrare än beräknat

Redan 2017 rapporterade GöteborgDirekt om planerna för ett nytt motionscentrum i Vättlefjäll. Då var förhoppningen att anläggningen skulle stå klar redan 2019 men planeringsarbetet har kantats av svårigheter utifrån placering och kostnad.  

Resultat är bland annat att byggnaden blir mindre och att anläggningen inte kommer att ha bastu, uppger förvaltningen.

Fokus på friskvård

I samband med byggstart har även arbetet med att planera för en friskvårdsverksamhet dragit igång. Tanken är att anläggningen ska användas en hel del av organiserad verksamhet för personer som kan behöva extra stöd i sin träning,

– Det kommer att finnas möjlighet att gymma och testa på olika former av gruppträning både inne och ute. Extra fokus kommer ligga på de som behöver komma igång med sin träning, säger Camilla Wikander, samordnare friskvård, idrotts- och föreningsförvaltningen.

Motionscentrumet som ska stå klart våren 2022