Foto: Trafikverket

Nu förändras trafiken på Falutorget

Natten mellan 6 och 7 november läggs trafiken om på nytt vid Götaleden. – När vi har tittat på det tror vi inte att det kommer vara jättestor skillnad när det gäller restid mot tidigare, säger Marika Åkerman på Trafikverket.

 • Publicerad 10:40, 5 nov 2018

Projektledaren Marika Åkerman. Foto: Kristian Risenfors

Arbetet med nedsänkningen av E45 i centrala Göteborg pågår för fullt. Nu går projektet in i en ny fas när Falutorget, där Gasklockan tidigare stod, ska bli en planskild korsning.

Läs också: Tunnelbygget: Vi blir klara i god tid

– Nu ska vi börja schakta på Falutorget. När vi är klara sommaren 2020 kommer de farliga trafiksignalerna vara borta och trafikflödet kommer bli bättre, säger Marika Åkerman på Trafikverket.

I samband med arbetet läggs nu också trafiken om. Med start natten mellan 6 och 7 november och cirka ett år framåt flyttas korsningen längre söderut.

– Den nuvarande korsningen kommer att delas upp på två nya ställen. En punkt vid Falutorget när man åker av 45:an, och en ny korsning vid det nya Stationsmotet i Kämpegatans förlängning om du ska köra på 45:an, säger Marika Åkerman.

Vad kommer omläggningen göra för trafikflödet?

– För det som kör av 45:an kommer det inte vara så stor skillnad mot tidigare. När du ska köra på 45:an får du köra en längre bit. Däremot är korsningen mycket enklare med en bättre omloppstid så man lättare kommer ut. När vi har tittat på det tror vi inte att det kommer vara jättestor skillnad när det gäller restid mot tidigare, säger Marika Åkerman och fortsätter:

– Sedan har vi alltid bevakning på trafikomläggningar och gör justeringar om vi ser att det inte fungerar. I början är det förvirrande för alla trafikanter. Om det inte blir bättre efter några veckor så får vi helt enkelt justera, säger Marika Åkerman.

För gång- och cykeltrafik mellan Gullbergsstrand och Centralenområdet öppnas två nya stråk: ett strax öster om Stadstjänarebron och ett i Kämpegatans förlängning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

  Bandet som kommit ut på andra sidan med nytt album

  Nyheter Aguson & Stormen har lyckats göra ny musik tack vare Google Manager Med bo- och jobbpålarna nedslagna på olika platser i Sverige har Aguson & Stormen svårt att få verksamheten att gå ihop. Men de fyra killarna lyckas och är aktuella med nya albumet "Ut på andra...måndag 19/11 13:19

  Göteborgarnas fulspolningar: ”Ser ungefär ut som en kebabrulle”

  Nyheter ”Toaletten är ingen papperskorg” Varje dag spolas över 2200 kilo skräp ner i toaletterna i Göteborgsregionen. En av de största bovarna är våtservetter.måndag 19/11 11:18

  Dagens namn – 19 november

  Nyheter FILM Det tidigaste belägget för ett av dagens namn i Sverige är från 1200-talet.måndag 19/11 10:30

  I dag kom julen till Göteborg

  Nyheter Premiär för Faktums julkalender Posthotellet får sin lysande rosett och Jul på Liseberg öppnar portarna. 10 plusgrader till trots – nu är det ok med glögg och pepparkakor.fredag 16/11 16:45

  Rörigt: Så tar du dig in på Jul på Liseberg

  Nyheter Trafikverkets sista-minuten-lösning I dag slår årets Jul på Liseberg upp portarna. Men hur man ska kunna ta sig fram till portarna har inte varit helt självklart. Nu tas ett bilkörfält i anspråk till förmån för en provisorisk gångbana.fredag 16/11 13:48

  Beslutet: Göteborg får ett veteranmonument

  Nyheter "Det känns väldigt viktigt" I flera år har veteraner i Göteborg saknat en samlingsplats för att minnas och hedra de som gått bort. Nu har 800 000 avsats för ett monument som kan vara på plats redan till sommaren.fredag 16/11 11:48

  Dagens namn – 16 november

  Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dagens namnsdagsfirare!fredag 16/11 10:30

  Helgtipset: Göteborg Direkt guidar till den bästa nöjeshelgen

  Nyheter Tipsen som visar vägen till Nöjes-Göteborg Humor eller allvar...? Rock eller jazz...? I Göteborg kan det vara svårt att välja. Här hjälper Göteborg Direkt att plocka russinen ur nöjeskakanfredag 16/11 9:21

  Vi är GBG