Nu har Älvrummet fått rum på andra sidan älven

Nu öppnar älvrummet dörrarna till sin nya lokal på Lindholmen. "Man kan säga att vi flyttar från en låda till ett skyltfönster, säger Sara Carlsson, kommunikatör på älvstranden.

  • Publicerad 16:30, 13 nov 2017

Skyltfönster är en bra beskrivning av Älvrummets nya lokaler som flyter ihop med Lindholmens myllrande Science park och ger en öppen och luftig känsla. Och i dag, måndag, öppnar de upp så allmänheten kunde besöka utställningen.

– Vi har försökt ta med oss så mycket som möjligt från Kanaltorget men vi har också skänkt bort mycket, säger Sara Carlsson.

Ändå är det mesta sig likt, den gigantiska modellen över centrala Göteborg har fått följa med över älven. Men alla planscher och tryckt material har digitaliserats och visas nu istället på stora interaktiva skärmar. Älvrummets uppgift är även den samma, att knyta samman de båda sidorna av älven, fysiskt och mentalt, samt informera om stadens alla projekt.

– Det här känns som helt rätt miljö för oss, det rör sig mycket mer folk här från och till jobbet och skolan. Vår nya utmaning är att locka de unga vuxna. För vi vill öka intresset för stadsplanering och visa upp alla stadens projekt så folk kan var med och påverka och tycka till, säger Sara Carlsson.

Trots att man nu kan besöka det nya älvrummet är inte allt färdigt. Men i slutet av januari måste allt stå klart för då kommer invigningsveckan att hållas och då vankas flera aktiviteter kopplat till Göteborgs stadsplanering.

Jättemodellen

Modellen har funnits sedan år 1993.

Från början var det ett arbetsverktyg för att få en över blick av projekten.

Med tiden insåg man att den kunade avnändas för att även ge allmänheten en störe förståelde för hur framtida projekt skulle komma att se ut.

De vita byggnaderna är framtida och de i trä finns i dag. Allt efter som byggprojekt färdigställs byts de ut till trämodeller.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG