Nya appen Cykelstaden visar hinder i i framkomligheten för cyklister. Foto: Trafikkontoret Göteborgs Stad

Nu kan cyklister se hinder i mobilen

Uppgrävda gator och avspärrade vägar kan göra det svårt att cykla. Det har länge funnits möjlighet för bilister och kollektivåkare att hålla koll på störningar i trafiken. Men nu kan man även hålla koll på hur trafikläget ser ut för cyklister i en ny funktion.

  • Publicerad 16:00, 12 maj 2018

Som bilist eller kollektivtrafikresenär har det länge gått att få information om avstängningar och hinder på vägen direkt i mobilen.

Nu finns även den möjligheten för Göteborgs cyklister, tack vare en ny funktion i appen Cykelstaden. Under den nya knappen Trafikstörningar går dessa att se både på en karta och som en lista med gatorna i bokstavsordning. Informationen finns även på Trafiken.nu.

– Det här har efterfrågats av många cyklister, att kunna se gatuarbeten och andra störningar i mobilen eller på datorn strax innan de sätter sig på cykeln, säger Malin Stoldt, projektledare på trafikkontoret Göteborgs Stad.

– Tanken är inte att man ska använda appen samtidigt som man cyklar, utan att man ska kolla hinder innan man cyklar iväg. Annars är man inte särskilt trafiksäker, säger Malin Stoldt.

Om man hittar felaktigheter i trafikstörningsfunktionen kan man höra av sig till Kontaktcenter för Göteborgs stad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG