Tyck till. Rambergstadens idrottsområde ska utformas och allmänhetens idéer är välkomna. Foto: Göteborgs stad

Nu kan du påverka Hisingens framtida idrottsområdet

Tyck till om framtida Rambergstadens idrottsområde på Hisingen. Det är uppmaningen från stadsbyggnadskontoret när de första planerna på området börjar smidas.

  • Publicerad 16:41, 17 jun 2020

Det är värdefullt att få in synpunkter från allmänheten tidigt i processen.

Både Lundbybadet och Rambergsrinken ska ersättas och i samband med förändringen finns planer på att utveckla hela Rambergsstadens idrottsområde runt Bravida Arena.

– Vi tycker att det är värdefullt att få in synpunkter från allmänheten tidigt i processen eftersom det handlar om verksamheter som besöks av många göteborgare, säger Agneta Runevad, projektledare på stadsbyggnadskontoret.

Därför finns nu ett frågeformulär tillgängligt på stadsutvecklingswebben där allmänheten kan tycka till om utvecklingen av området.

Intresset har redan visats sig vara stort bland närboende och besökare. I skrivande stund har över 400 svar kommit in på enkäten som är öppen fram till augusti.

Hur kommer ni redovisa allmänhetens synpunkter?

– Om det är många frågor kring samma sak kommer vi publicera ett samlat svar på stadsutvecklingswebben. Men tanken är att vi ska ta med synpunkterna in i processen när vi skissar på området.

Glädjebeskedet: Då ska Hisingens friidrottsarenan stå klar

Det finns önskemål om att såväl badhuset som isrinken ska bevaras tills att de nya är byggda så att verksamheterna inte behöver pausas.

– Men det är mer som kan hända runt arenan. För samtidigt planeras nya lokaler för Lundby Sjukhus inom området, säger Agneta Runevad.

Det handlar om att Västra Götalandsregionen planerar för ett nytt specialistsjukhus som en ersättning för befintliga Lundby närsjukhus.  Det är oklart i nuläget om vad som händer med macken och hamburgerrestaurangen i området och hur Bravida Arena kan utvecklas.

– Så när det är så här mycket som behöver utvecklas är det jättebra att få in folks synpunkter innan vi har en färdig detaljplan, säger Agneta Runevad

Tyck till!

Här hittar du länken till enkäten om Rambergsstadens idrottsområde:

https://stadsutveckling.goteborg.se/rambergsstadensidrottsomrade

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00