Tyck till. Rambergstadens idrottsområde ska utformas och allmänhetens idéer är välkomna. Foto: Göteborgs stad

Nu kan du påverka Hisingens framtida idrottsområdet

Tyck till om framtida Rambergstadens idrottsområde på Hisingen. Det är uppmaningen från stadsbyggnadskontoret när de första planerna på området börjar smidas.

  • Publicerad 16:41, 17 jun 2020

Det är värdefullt att få in synpunkter från allmänheten tidigt i processen.

Både Lundbybadet och Rambergsrinken ska ersättas och i samband med förändringen finns planer på att utveckla hela Rambergsstadens idrottsområde runt Bravida Arena.

– Vi tycker att det är värdefullt att få in synpunkter från allmänheten tidigt i processen eftersom det handlar om verksamheter som besöks av många göteborgare, säger Agneta Runevad, projektledare på stadsbyggnadskontoret.

Därför finns nu ett frågeformulär tillgängligt på stadsutvecklingswebben där allmänheten kan tycka till om utvecklingen av området.

Intresset har redan visats sig vara stort bland närboende och besökare. I skrivande stund har över 400 svar kommit in på enkäten som är öppen fram till augusti.

Hur kommer ni redovisa allmänhetens synpunkter?

– Om det är många frågor kring samma sak kommer vi publicera ett samlat svar på stadsutvecklingswebben. Men tanken är att vi ska ta med synpunkterna in i processen när vi skissar på området.

Glädjebeskedet: Då ska Hisingens friidrottsarenan stå klar

Det finns önskemål om att såväl badhuset som isrinken ska bevaras tills att de nya är byggda så att verksamheterna inte behöver pausas.

– Men det är mer som kan hända runt arenan. För samtidigt planeras nya lokaler för Lundby Sjukhus inom området, säger Agneta Runevad.

Det handlar om att Västra Götalandsregionen planerar för ett nytt specialistsjukhus som en ersättning för befintliga Lundby närsjukhus.  Det är oklart i nuläget om vad som händer med macken och hamburgerrestaurangen i området och hur Bravida Arena kan utvecklas.

– Så när det är så här mycket som behöver utvecklas är det jättebra att få in folks synpunkter innan vi har en färdig detaljplan, säger Agneta Runevad

Tyck till!

Här hittar du länken till enkäten om Rambergsstadens idrottsområde:

https://stadsutveckling.goteborg.se/rambergsstadensidrottsomrade

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11