APP. Funktionen har funnits tidigare i andra appar men finns nu integrerad i Västtrafik to Go. Foto: Roland Magnusson

Nu kan du se exakt var vagnen är – i telefonen

Västtrafik har lagt in en ny funktion i appen Västtrafik to Go. När du sökt en resa kan du nu i realtid se exakt var bussen eller spårvagnen befinner sig.

  • Publicerad 16:42, 20 jan 2020

Först väljer du en resa. Sedan trycker du på fliken "Här är vagnen".

Spårvagnssymbolen visar var vagnen befinner sig.

”Var är spårvagnen? Det har stått en minut i appen i flera minuter nu.”

En inte helt ovanlig fråga, men som nu kan få ett svar. I appen Västtrafik to Go kan du nu i realtid se exakt var bussen eller spårvagnen befinner sig.

Funktionen har tidigare funnits i andra appar, men nu har Västtrafik byggt in den i sin egen app.

– Vi har gjort tester under hösten, men nu är den helt öppen för alla användare. Det fungerar inte på alla linjer i regionen än, men här i Storgöteborg ska det fungera, säger Anette Ekdahl, på Västtrafik.

Hur fungerar tjänsten?

– Man söker en resa som vanligt i appen och väljer en tur. Då kommer ”här är vagnen” eller ”här är bussen” upp som en flik på skärmen. Då kan man trycka på den och se var spårvagnen är och att den förflyttar sig, säger Anette Ekdahl.

Hon uppmanar alla, även göteborgare som bor centralt, att söka sin resa innan man ger sig iväg.

– Många reser på rutin. Men när det nu händer så mycket i staden med omläggningar och avstängningar så kommer man behöva söka sin resa för att få aktuell information. Att planera sin resa blir ännu viktigare de kommande åren än tidigare, säger Anette Ekdahl.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57