Hösttur. Farligt avfall-bilarna är tillbaka. Foto: Christer Ehrling

Nu kör Farligt avfall-bilarna på nytt

I september ger sig Farligt avfall-bilarna ut på sina höstrundor. Passa på att lämna batterier, lampor, elektronik, kemikalier och annat farligt när bilen kommer till dina kvarter.

  • Publicerad 12:00, 12 sep 2021

Måndag 6 september ger sig Farligt avfall-bilen åter ut på sina rundor i Göteborg. Bilarna, som är specialutrustade och med både chaufför och kemist, tar emot smått farligt avfall från privatpersoner, till exempel små el- och elektronikprodukter som glödlampor, hårtorkar, strykjärn, rakapparater, handverktyg, mobiltelefoner, batteridrivna leksaker.

Bilarna tar däremot inte emot avfall från företag och verksamheter, eller stora saker som kyl, frys och tv-apparater, bildäck, asbest, hushållsavfall och grovavfall eller stickande/skärande avfall och läkemedel.

Björkåfrihets insamlingsbil följer med på de flesta av Farligt avfall-bilarnas turer. Så har du en lampa som fungerar, kläder du inte använder, användbara prylar som böcker och mindre möbler, eller kaffekoppar som inte längre får plats i skåpet, allt sådant kan du lämna.

Sakerna säljs och förtjänsten går oavkortat till sociala verksamheter.

Behöver du lämna farligt avfall vid andra tillfällen så kan du alltid ta dig till någon av miljöstationerna i Göteborg eller till en av de fem återvinningscentralerna. Det är alltid gratis att lämna farligt avfall och el- och elektronikprodukter.

Hela schemat och samtliga 177 stopp finns att ladda ned på goteborg.se

Exempel på Farligt avfall

Batterier, brandvarnare, starka rengöringsmedel, frätande ämnen, fotokemikalier, lösningsmedel, färg, lack, lim, bekämpningsmedel, gifter, lysrör, lågenergilampor, kvicksilvertermometrar, oljeprodukter och bränslen med mera.

Källa: goteborg.se

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00