Det första steget på vägen mot Karlatornet är taget. Foto: Tomorrow AB

Nu läggs grunden för Karlatornet

Nu har arbetet inför byggnationen av Karlatornet påbörjats. I slutet av juni tömdes parkeringarna in till och arbetet kommer pågå resten av sommaren.

  • Publicerad 07:00, 17 jul 2017

Du vet väl om att du också kan läsa den här nyheten i vår app!?

– Det vi gör nu är att förbereda marken där Karlatornet kommer att stå, säger Jörgen Eriksson, VD för Karlastaden utveckling.

Den huvudsakliga detaljplanen för Karlatornet har det ännu inte beslutats om men Serneke, som ska utföra byggnationen, kan ändå påbörja förberedelserna.

– Vi gör schakt två meter under marken där tornet ska stå för att byta ut förorenade jordmassor. I ett senare seende kommer vi även att sätta ned den första grävpålarna som kommer utgöra stommen för tornet, berättar Jörgen Eriksson.

Läs också: Nu vill stockholmarna bräcka Karlatornet

Vad händer om detaljplanen inte klubbas igenom?

– Det är en risk vi bedömer som ganska liten, det värsta som kan hända är att vi får fylla igen schakten, säger Jörgen Eriksson.

Förarbetet sattes igång i slutet av juni och markarbetet kommer pågå fram till början av augusti.

– Det sista av förarbete vi gör är att sätta ned grävpålarna och det kommer vi hålla på med ungefär hela augusti, avslutar Jörgen Eriksson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG