Öppnar i Frölunda. Planera gardininköpet på Frölunda torg.

Nu öppnar Ikea på Frölunda torg

Ikea öppnar sin andra planeringsstudie i Göteborg. I lokalen på Frölunda torg ska kunderna få hjälp av heminredare att förbereda sina inköp på nätet.

  • Publicerad 11:10, 10 jan 2022

Vi vill göra det enklare för kunder att ta del av möbler och heminredning,

Det kanske känns långt att åka till Ikea i Bäckebol? Eller så är osäkerheten inför soffköpet alltför plågsam. Då är tanken att Ikeas planeringsstudio ska vara behjälplig. Sedan tidigare finns ett liknande koncept på Kungsgatan i Göteborg. Nu öppnar Ikea sitt nästa hjälpcenter på Frölunda torg.

På plats i lokalen finns heminredare som ska ge kunderna personlig service inför inköpen till hemmet. De ska kunna tips om allt från nya köksinredningar till gardíner och pryttlar till sovrummet. Meningen är sen att kunderna ska kunna göra sina beställningar – över nätet – och få dem hemlevererade. Inga produkter går att köpa på plats.

– Att utöka till Frölunda torg innebär ett bra läge för oss på Ikea att nå ut med vår heminredningskunskap och tillsammans med kunder och medarbetare utveckla detta nya butiksformat, säger Anders Henricson, varuhuschef på Ikea Bäckebol i ett pressmeddelande.

Då öppnar Ikea på Frölunda torg

Sjätte studion

Showrummet på Frölunda torg blir Ikeas sjätte planeringsstudio i landet. Sedan i somras har möbeljätten öppnat studios i Stockholm, Norrköping, Lund, Växjö och centrala Göteborg.

För den som väljer att beställa sina varor från en planeringsstudio tillkommer en avgift för leverans till dörren. Allt från så kallad trottoarleverans, när paketet lämnas i närheten av kundens ytterdörr, från 299 kronor till inburen leverans till en kostnad mellan 699 och 1899 kronor.

– Med denna satsning vill vi inte bara göra det enklare för kunder att ta del av möbler och heminredning, utan även göra det lättare för fler att inspireras och få personlig hjälp av våra heminredningsexperter, säger Reza Shomali, utvecklingschef på Ikea Sverige.

Krönikor

Därför dansar Knut ut julen

Krönika Tradition. Tjugondag Knut – 13 januari Enligt visan varar julen “än till påska”. Men så länge vill nog ingen ha kvar julpyntet. Historiskt har det i Sverige funnits två datum som sätter punkt för högtiden.torsdag 13/1 10:20

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21