MODULER. Det nya resecentrumet byggs i fabriksfärdiga moduler som kommer kunna monteras ner och återanvändas i andra byggprojekt i framtiden. Foto: Eddie Löthman

Nu öppnar Korsvägens tillfälliga resecentrum

På måndag, 26 oktober, öppnar Västtrafiks nya, men tillfälliga, resecentrum på Korsvägen. Samtidigt går bygget av Västlänkens station in i ett nytt skede.

  • Publicerad 14:08, 22 okt 2020

Sedan i juni samsas all trafik på en bro över arbetsområdet och stora delar av Korsvägen har stängts av. Bakom byggplanken rivs den gamla vänthallen där Västlänkens station Korsvägen ska byggas nästan 30 meter ner i leran.

Så blir nya (tillfälliga) Korsvägen

– Det är mycket arbete som ska göras. Det är stora mängder lera, jord och berg som ska tas bort innan vi kan börja bygga upp stationen, säger Magnus Eriksson, Västlänkens delprojektledare för Korsvägen, i ett pressmeddelande.

Tills den nya stationen är färdig om 4-6 år har ett nytt tillfälligt resecentrum byggts. Modulerna lyftes på plats redan i somras och sedan dess har installations- och inredningsarbeten pågått. Den 26 oktober är det invigning.

Resecentrumet, med Västtrafikbutik, vänthall, toalett och pressbyrå, kommer ha öppet alla dagar mellan 05:30 och 23:30.

– Det är viktigt att kunna erbjuda våra resenärer en så bra resandemiljö som möjligt, även under byggnationsåren. Att öppna en butik på platsen kändes angeläget för att våra resenärer ska känna att de kan få den hjälp de behöver, säger Karin Wadmark, avdelningschef försäljning, Västtrafik.

Korsvägen: Stora förändringar i kollektivtrafiken

Trafikverket beräknar att Västlänken ska öppna för trafik år 2026. Den nya stationen på Korsvägen beräknas vara klar tidigast två år innan dess.