Väntar. Liseberg väntar på klartecken för att spika öppningsdatum. Foto: MICHAEL ERHARDSSON

Nu öppnar Liseberg – för 1 200 sommarjobb

Det har varit många turer kring Lisebergs återöppnande. I väntan på ett slutgiltigt besked förbereder sig parken för att välkomna besökare och erbjuder 1 200 sommarjobb.

  • Publicerad 14:31, 29 apr 2021

Informationschef. Julia Vasilis. Foto: Liseberg

I vanliga tider är det full aktivitet på Liseberg i slutet av april. Men i år liksom förra året är nöjesparken stängd.

Till skillnad från fjolåret ser förutsättningarna bättre ut inför sommarsäsongen.

– Det är stor osäkerhet men vi förbereder oss för att öppna. Vi har lång startsträcka och måste jobba vidare fast vi inte har ett premiärdatum ännu, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg.

Det innebär bland annat att Liseberg har börjat gå ut med erbjudande om sommarjobb. Vanligtvis rekryteras omkring 2 400 säsongsarbetare men inför årets sommar är siffran halverad

– Det rör sig om cirka 1 200 säsongsanställningar som erbjuds till tidigare anställda som har företrädesrätt till tjänsterna.

Lisebergspremiären flyttas på obestämd tid

Väntar på klartecken

Nu väntar alla på att ett öppningsdatum kan spikas. Men först måste Liseberg få klartecken från Folkhälsomyndigheten att få öppna med särskilda föreskrifter och restriktioner för nöjesparker.

– Vi är beroende av att man lättar på restriktionerna. Beslutet har skjutits upp två gånger men de senaste buden är att den övergången kan ske 17 maj, säger Julia Vasilis.

4 500 ungdomar utan arbete i Göteborg