Nu sätts åtgärder in mot köerna i Gullbergsstrand. Foto: Katja Kircher

Nu ska det bli bättre rull vid Gullbergsstrand

Köerna vid Gullbergsstrandsområdet har ringlat långa i veckan. Nu genomför Trafikverket en rad åtgärder för att lösa problemet.

  • Publicerad 16:05, 10 jan 2019

Efter att Götatunneln öppna upp igen i båda riktningar i december har trafiken på E45 ökat. Det har i sin tur lett till att det varit svårt för trafikanter att komma ut från Gullbergsstrand via Kämpegatan och det nya stationsmotet.

Nu förändras trafiken på Falutorget

Köerna har varit långa den gångna veckan när göteborgarna kommit tillbaka efter jul- och nyårsledigheten.

Nyhet: Följ göteborgstrafiken minut för minut

Den 8 januari justerades trafiksignalerna vid Stationsmotet så trafikanter från det hållet får grönt längre tid än tidigare. Trafikverket hoppas nu att detta kommer ge effekt direkt.

– Vi är mitt uppe i arbetet med att titta även på andra lösningar i området, och kommer att genomföra fler åtgärder så snart som möjligt. Exakt hur dessa blir får vi återkomma till, men det kommer definitivt att ske åtgärder inom de närmaste veckorna – förhoppningsvis tidigare än så, säger Fanny Anderlund, trafikingenjör vid Trafikverket till Trafik Göteborg.

För busstrafiken har köerna också inneburit problem med förseningar som följd. Fanny Anderlund tror att genomförda och planerade åtgärder kommer underlätta även för dem.

– Ja, när övriga lösningar genomförs kommer även kötiderna för bussarna i området att minska, säger Fanny Anderlund och tillägger att det inte finns några planer på separata bussfiler på Gullbergs Strandgata.

Tunnelbygget: Vi blir klara i god tid

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG